Ένα επαναστατικό τεστ αίματος το οποίο διαγιγνώσκει τη σκωληκοειδίτιδα σε μόλις 15 λεπτά κατάφεραν να δημιουργήσουν ερευνητές της αμερικανικής βιοφαρμακευτικής εταιρείας AspenBio Pharma Inc.

To AppyScore, όπως ονομάζεται το πειραματικό τεστ, μέσα σε λίγα μόνο λεπτά πληροφορεί το γιατρό κατά πόσο ένας ασθενής με έντονο πόνο στην κοιλιά έχει τελικά σκωληκοειδίτιδα και πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα.
Μέχρι σήμερα οι διαγνώσεις των γιατρών γίνονται βάσει συγκεκριμένων συμπτωμάτων (π.χ. το σημείο του πόνου, αν υπάρχει ή όχι ναυτία κτλ). Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις όπου ασθενείς με όχι και τόσο ξεκάθαρα συμπτώματα στέλνονται σπίτι τους αντί να εισαχθούν επειγόντως στο χειρουργείο, με κίνδυνο για τη ζωή τους.

Το νέο τεστ λειτουργεί μετρώντας τα επίπεδα στο αίμα συγκεκριμένων πρωτεϊνών, οι οποίες σχετίζονται με την σκωληκοειδίτιδα. Στις δοκιμές που πραγματοποιούνται στις ΗΠΑ, συμμετέχουν περίπου 800 εθελοντές και σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στο 2009.

Το AppyScore ανήκει σε μια νέα γενιά διαγνωστικών τεστ, τα οποία αναμένεται να απλοποιήσουν την ζωή μας προσφέροντας ταχύτατα αποτελέσματα με μεγαλύτερη ακρίβεια στη διάγνωση διαφόρων παθήσεων με σκοπό την άμεση αντιμετώπισή τους.

Διαβάστε ακόμα:
Kι αν είναι σκωληκοειδίτιδα;
http://www.vita.gr/html/ent/496/ent.1496.asp

Νέο τεστ για τον προστάτη
http://www.vita.gr/html/ent/504/ent.7504.asp

Online διάγνωση
http://www.vita.gr/html/ent/145/ent.7145.asp

Διάγνωση … compact για πολλές παθήσεις
http://www.vita.gr/html/ent/495/ent.7495.asp