Ένας από τους κυριότερους στόχους των ερευνητών στη μάχη κατά του διαβήτη είναι η δημιουργία ενός χαπιού ινσουλίνης, ώστε οι διαβητικοί να μην ταλαιπωρούνται από τις καθημερινές ενέσεις ινσουλίνης.

Οι προσπάθειες μέχρι τώρα αποτυγχάνουν γιατί η ινσουλίνη είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στα υγρά του στομάχου και, γενικά, οι ορμόνες δύσκολα μεταφέρονται στην κυκλοφορία του αίματος δια της πεπτικής οδού.

Όμως ο αμερικανός χημικός Ρόμπερτ Ντόιλι από το Πανεπιστήμιο Σίρακιουζ ισχυρίζεται ότι έχει βρει τη λύση! Είχε την ιδέα να ενώσει μόρια ινσουλίνης με βιταμίνη Β12, η οποία είναι γνωστό ότι προστατεύεται από την πρωτεΐνη χαπτοκορίνη, που υπάρχει στο σάλιο. Χάρη σ’ αυτή την πρωτεΐνη, η βιταμίνη κατορθώνει να φτάσει στο στομάχι μας και να απορροφηθεί επιτυχώς από το πεπτικό μας σύστημα.

Οι πρώτες δοκιμές σε πειραματόζωα, στα οποία η ινσουλίνη χορηγήθηκε σε υγρή μορφή, στέφθηκαν με επιτυχία. Ωστόσο ο ιδανικότερος τρόπος πρόσληψης ινσουλίνης μ’ αυτό τον τρόπο, επισημαίνει ο ειδικός, θα ήταν με τη μορφή τσίχλας!

Διαβάστε ακόμα:
Τώρα και φυτική ινσουλίνη
http://www.vita.gr/html/ent/285/ent.8285.asp

7 ερωτήσεις για την… ινσουλίνη στη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2 http://www.vita.gr/html/ent/818/ent.7818.asp

Τέλος στις ενέσεις ινσουλίνης;

http://www.vita.gr/html/ent/910/ent.5910.asp

Προσοχή στις τσίχλες
http://www.vita.gr/html/ent/734/ent.4734.asp