Τις σεξουαλικές επιδόσεις στους άνδρες φαίνεται ότι ενισχύει η κηπουρική, σύμφωνα με έρευνα αυστριακών επιστημόνων.

Οι ειδικοί του Πανεπιστημίου της Βιέννης μελέτησαν 674 άνδρες ηλικίας από 45 έως 60 ετών και ανακάλυψαν ότι η συχνή ασχολία με το ξεχορτάριασμα, το σκάψιμο και το κούρεμα του γκαζόν μπορεί να αναζωογονήσει την ανδρική λίμπιντο.

Μέσα από μια σειρά πειραμάτων διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση 1.000 θερμίδων την εβδομάδα, όπερ και μεταφράζεται σε 35-40 λεπτά κηπουρικής 5 φορές την εβδομάδα, μπορεί να περιορίσει την πιθανότητα ανικανότητας κατά 38%. Όσοι μάλιστα έκαιγαν έως 4.000 θερμίδες την εβδομάδα έδειξαν να προστατεύονται κατά 52% από την πιθανότητα ανικανότητας.

Από την ίδια έρευνα προέκυψε ότι και άλλες μορφές ήπιας άσκησης όπως π.χ. ο χορός, η ποδηλασία και το τζόγκινγκ δρουν ως «φυσικά» Viagra, χαρίζοντας καλύτερη σεξουαλική ζωή. Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι ακόμη και ασκήσεις που προκύπτουν από δουλειές του σπιτιού, όπως π.χ. το καθάρισμα των τζαμιών ή το πλύσιμο του αυτοκινήτου μπορούν να επιφέρουν το ίδιο ευεργετικά αποτελέσματα στις σεξουαλικές τους επιδόσεις.

Σύμφωνα με το επιστημονικό έντυπο «European Urology», οι άνδρες δεν χρειάζεται πια να «χτυπιούνται» για ατελείωτες ώρες στα γυμναστήρια, καθώς στην τελευταία έρευνα επιβεβαιώνεται ότι απλές και ευχάριστες ασχολίες, εντός ή εκτός του σπιτιού, μπορούν τελικά να προσφέρουν φυσική τόνωση της σεξουαλικής ζωής.

Διαβάστε ακόμα:
Ο χειμωνιάτικος κήπος
http://www.vita.gr/html/ent/783/ent.5783.asp

Oι πιο συνηθισμένοι μύθοι γύρω από το σεξ
http://www.vita.gr/html/ent/045/ent.2045.asp

Γιατί oι άνδρες απατούν τις γυναίκες;
http://www.vita.gr/html/ent/039/ent.2039.asp