Στο γυμναστήριο
● Φροντίστε να φοράτε καθαρό μπλουζάκι και κάλτσες σε κάθε επίσκεψη. Προτιμήστε βαμβακερά υφάσματα, που αφήνουν ελεύθερη την επιδερμίδα να αναπνέει και περιορίζουν τις δυσάρεστες μυρωδιές. Αποφύγετε τα συνθετικά υφάσματα, που ευνοούν την κακοσμία.
● Για να μη… σας πάρουν μυρωδιά, χρησιμοποιήστε ένα αποσμητικό που δεν περιέχει οινόπνευμα (για να μην προκαλέσει ερεθισμούς) σε καθαρή επιδερμίδα.
● Αν στο πρόγραμμά σας περιλαμβάνονται βάρη, μην παραλείπετε να φοράτε τα ειδικά γάντια. Διαφορετικά, οι παλάμες ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα και δημιουργούν σκληρύνσεις και κάλους.
● Απλώστε μια καθαρή πετσέτα στα μηχανήματα που κάθεστε ή ξαπλώνετε.


Στα αποδυτήρια
● Μην περπατάτε ξυπόλυτοι στους κοινόχρηστους χώρους και στα ντους. Όπου υπάρχει υγρασία, παραμονεύουν και οι μύκητες.
● Επιλέξτε ένα ενυδατικό αφρόλουτρο και ένα σαμπουάν κατάλληλο για συχνή χρήση, για να απομακρύνετε τον ιδρώτα από την επιδερμίδα και τα μαλλιά σας.
● Προτιμήστε το νερό στο ντους να είναι χλιαρό προς ζεστό, για να χαλαρώσει τους μυς και να σας ξεκουράσει.Αυτό το ξέρατε;
Αν τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία, μήπως τη φέρνει τότε η γυμναστική; Μελέτες έδειξαν ότι η άσκηση αυξάνει τα επίπεδα των ενδορφινών (των ορμονών της ευτυχίας) στον οργανισμό.


Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: