Ο κίνδυνος υποθερμίας αυξάνεται με την ηλικία. Αυτό εκτιμούν τώρα αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι δίνουν χρήσιμες συμβουλές για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, που αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο. Ιδού, λοιπόν, τι συμβουλεύουν τους ηλικιωμένους και συγγενείς τους οι ειδικοί του Αμερικανικού Ινστιτούτου Γήρατος για το χειμώνα:

– Φορέστε αρκετά στρώματα χαλαρών ρούχων όταν βγαίνετε έξω. Εκτός από το ζεστό παλτό σας, μην ξεχάσετε το σκουφάκι, το κασκόλ και τα γάντια σας.

– Φορέστε ένα μακρύ εσώρουχο μέσα από τα ρούχα σας, μαζί με κάλτσες και παντόφλες, όταν βρίσκεστε μέσα στο σπίτι. Χρησιμοποιείστε μια ζεστή κουβέρτα για να κρατήσετε τα πόδια και τους ώμους ζεστούς. Φορέστε ένα καπελάκι μέσα στο σπίτι, εάν αυτό είναι απαραίτητο.

– Κρατήστε τον θερμοστάτη του σπιτιού σταθερό στους 20 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία 15-18 βαθμών Κελσίου μπορεί να προκαλέσει υποθερμία σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

– Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας κατά πόσο κάποιο φάρμακο που λαμβάνετε – συνταγογραφούμενο ή μη – αυξάνει τον κίνδυνο υποθερμίας.

Διαβάστε ακόμα:
12 κινήσεις για να περάσει γρήγορα το κρυολόγημα
http://www.vita.gr/html/ent/421/ent.1421.asp

4 Μυστικά για να μην κρυολογήσετε
http://www.vita.gr/html/ent/133/ent.1133.asp

Πώς θα φροντίσω τους ηλικιωμένους γονείς μου
http://www.vita.gr/html/ent/061/ent.2061.asp