Η υπερβολική προσήλωση στις επιδόσεις κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης μπλοκάρει τη σεξουαλική επιθυμία των γυναικών, εκτιμούν αμερικανοί επιστήμονες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Πανεπιστημίου του Στάντφορντ, οι γυναίκες που πάσχουν από διαταραχή υποτονικής σεξουαλικής επιθυμίας (hypoactive sexual desire disorder – HSDD) χρησιμοποιούν περισσότερο από όσο χρειάζεται το μυαλό τους κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, σκεπτόμενες τις αντιδράσεις και τις επιδόσεις τους. Με τη βοήθεια μαγνητικής τομογραφίας, οι ερευνητές κατέγραψαν την εγκεφαλική αντίδραση σε σεξουαλικά ερεθίσματα 16 γυναικών που έπασχαν από το συγκεκριμένο σύνδρομο και 20 γυναικών που δεν αντιμετώπιζαν τη διαταραχή.

Μέσα από την προβολή σκηνών από ερωτικές ταινίες, αθλητικά γεγονότα και χαλαρωτικά τοπία, οι ειδικοί είδαν ποιες περιοχές του εγκεφάλου ενεργοποιούνται κάθε φορά. Επιπλέον, με τη βοήθεια ενός εργαλείου μέτρησαν τα επίπεδα διέγερσης του κόλπου.

Όπως αναφέρει στο επιστημονικό έντυπο «Neuroscience» η κ. Λία Μιλχάιζερ, μία από τις επικεφαλής της μελέτης, οι περισσότερες γυναίκες με HSDD περνούσαν το χρόνο τους ελέγχοντας την εμπειρία τους ή την έλλειψη αυτής.

«Για παράδειγμα, μπορεί να αναρωτιόντουσαν: «Αντιδρώ σωστά;», «Αυτό πρέπει να αισθάνομαι κανονικά;», «Μήπως θα έπρεπε να αισθάνομαι ακόμη μεγαλύτερη διέγερση από αυτήν που αισθάνομαι τώρα;», αντί να επιτρέψουν στον εαυτό τους να αφομοιώσουν τις πληροφορίες που παρουσιάζονται μέσα από το ερωτικό βίντεο», εξηγεί η κ. Μιλχάιζερ.

Διαβάστε ακόμα:
Πότε να πάω στο σεξολόγο;
http://www.vita.gr/html/ent/161/ent.1161.asp

Aσκήσεις για καλύτερο σεξ
http://www.vita.gr/html/ent/399/ent.1399.asp

Aφροδισιακές τροφές: Aλήθεια ή μύθος;
http://www.vita.gr/html/ent/008/ent.1008.asp