Δεν είναι πολύ διαδεδομένο στην Ελλάδα, αλλά οι Ιάπωνες βρίσκουν μέσω του καραόκε… την υγειά τους! Πρόσφατη έρευνα από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου το επιβεβαιώνει.

Η αλήθεια -κι αυτό μας δείχνει τελικά και η έρευνα- είναι ότι, γενικά, η διασκέδαση και οι κοινωνικές συναναστροφές κάνουν καλό όχι μόνο στη διάθεσή μας, αλλά και στην υγεία μας.

Οι στιγμές που περνάμε, λοιπόν, καλά με τους φίλους μας, ακόμη κι αν καταναλώνουμε μέτριες ποσότητες αλκοόλ στη διάρκειά τους, μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Το συμπέρασμα αυτό ανήκει στον καθηγητή Τακέσι Τανιγκάγουα από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής Ehime στην Ιαπωνία, ο οποίος εξέτασε στοιχεία που αφορούσαν 19.356 άνδρες ηλικίας από 40 έως 69 ετών.

Διαπίστωσε, λοιπόν, ότι η διασκέδαση με φίλους, όπως το καραόκε, περιορίζει σημαντικά το στρες, διατηρεί την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα και προστατεύει, επομένως, τον οργανισμό!

«Εν συντομία, η ελαφριά ή ήπια κατανάλωση αλκοόλ σε συνδυασμό με κοινωνικές συναναστροφές κάνουν καλό στην υγεία», εξηγεί ο καθηγητής. «Όταν πίνουμε παρέα με έναν καλό φίλο, αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε χαρούμενοι και υγιείς», συμπληρώνει.

Ειδικά για το καραόκε, ο κ. Τανιγκάγουα αναφέρει: «Οι τραγουδιστές παίρνουν βαθιές ανάσες, κάτι που κάνει καλό στο νευρικό σύστημα. Επιπλέον, μετά την ερμηνεία τους συνήθως δέχονται το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Πρόκειται για μια δραστηριότητα που μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα αντίξοα γεγονότα που προκαλούν άγχος και στρες», προσθέτει.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση «Alcoholism: Clinical & Experimental Research», η έρευνα του ιάπωνα καθηγητή κατέδειξε επίσης ότι όσοι δεν είναι ιδιαίτερα κοινωνικοί, τείνουν να κάνουν λιγότερο υγιεινές επιλογές στη ζωή τους: Δεν αθλούνται, δεν εργάζονται και αποφεύγουν τα τακτικά τσεκάπ. Η μοναξιά, αντίθετα, δεν κάνει καλό στην υγεία.

Διαβάστε ακόμα:
Mε παρέα ή μόνοι;
http://www.vita.gr/html/ent/048/ent.4048.asp

Mήπως αισθάνεστε μοναξιά μέσα στην παρέα;
http://www.vita.gr/html/ent/072/ent.2072.asp

Βρέθηκε το γονίδιο της… ευτυχίας
http://www.vita.gr/html/ent/603/ent.8603.asp