Αν κάτι χαρακτηρίζει αυτόν το μήνα, είναι η προετοιμασία. Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και τα χειμωνιάτικα ρούχα να μπαίνουν στη ναφθαλίνη, το «βάρος» της ομορφιάς μας μετατίθεται από το πρόσωπο στο σώμα.

Και από εδώ ξεκινούν οι αγωνίες και οι ανησυχίες. Πώς θα χάσουμε τα έξτρα κιλά που πήραμε κατά τη διάρκεια του χειμώνα, πώς μπορούμε γρήγορα να σφίξουμε το σώμα, να μειώσουμε την κυτταρίτιδα, να εξαφανίσουμε τη χαλάρωση, να ανορθώσουμε τους γλουτούς, να αποκτήσουμε το πρώτο χρώμα, ώστε να εμφανιστούμε ελκυστικές στην παραλία; Και κλείνονται τα ραντεβού στους διαιτολόγους, και (ξανά) αρχίζουν οι δίαιτες.

Διαβάζουμε τις καινούργιες τάσεις, μετράμε τις θερμίδες, υπολογίζουμε τις τροφές, συμπληρώνουμε με συμπληρώματα διατροφής για ενέργεια και δύναμη από τα λιτοδίαιτα γεύματα που κάνουμε.

Δεν είσαστε μόνες. Οι περισσότερες γυναίκες δεν είναι ευχαριστημένες με το σώμα που έχουν, ακόμα και τα μοντέλα είναι πιο πρόθυμα να παρελάσουν γυμνόστηθα στην πασαρέλα παρά να αποκαλύψουν τα οπίσθιά τους φορώντας μίνι δημιουργίες. Καμιά φορά νιώθω ότι παγιδευόμαστε στις εικόνες (και στις ανασφάλειές μας).
Είμαι υπέρ της άποψης fit and healthy. Το χιλιοειπωμένο «νους υγιής εν σώματι υγιεί» είναι περισσότερο για μένα μία στάση, παρά ένα ρητό. Η άσκηση και η υγιεινή διατροφή είναι ένας τρόπος ζωής και αυτός ο τρόπος ζωής είναι που θα μας δώσει όχι μόνο ένα καλογυμνασμένο και υγιές σώμα, αλλά και ένα ισορροπημένο μυαλό που θα σχετίζεται αρμονικά με το σώμα.