Υλικά

  • Υλικά (Για 4 άτομα)
  • 1/2 κιλό ξιφία
  • 1 φινόκιο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (το χυμό του)
  • 1/2 ματσάκι βασιλικό
  • Δεντρολίβανο

Γενικά
230 θερμίδες η μερίδα

Εκτέλεση
Κόβετε τον ξιφία σε πολύ λεπτά φιλέτα, τα στρώνετε σε ένα πιάτο και απλώνετε από πάνω το φινόκιο και το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα. Χτυπάτε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, το βασιλικό ψιλοκομμένο και το δεντρολίβανο και περιχύνετε με τη σάλτσα αυτή το ψάρι. Περιμένετε για λίγη ώρα να μαριναριστεί ο ξιφίας και τον σερβίρετε.

Σύσταση

  • Βιταμίνες:
  • Α, Β, D, Ε
  • Ασβέστιο
  • Φώσφορο
  • Πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας
  • ω-3 λιπαρά οξέα
  • Ινουλίνη