Κουνηθείτε αν θέλετε να σκεφτείτε καλύτερα, προτείνουν αμερικανοί επιστήμονες. Σε πείραμα του καθηγητή ψυχολογίας κ. Αλεχάντρο Γέρας από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις και της ερευνήτριας κ. Λόρα Τόμας από το Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλντ, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να λύσουν ένα πρόβλημα κουνώντας χορδές με τα χέρια τους.

Διαπίστωσαν ότι οι σωματικές κινήσεις μπορούν να βοηθήσουν τον εγκέφαλό μας να κατανοήσει καλύτερα και να λύσει με μεγαλύτερη ευκολία ένα δύσκολο πρόβλημα που απαιτεί σκέψη.

«Τα αποτελέσματα είναι αρκετά ενδιαφέροντα, πρώτον γιατί φαίνεται ότι η κίνηση του σώματος μπορεί να επηρεάσει τη σύνθετη σκέψη που είναι αναγκαία για την επίλυση ενός προβλήματος και δεύτερον γιατί αυτό το αποτέλεσμα παραμένει ακόμη και στην περίπτωση που κάποιος άλλος κατευθύνει τις κινήσεις του ατόμου που προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα», αναφέρει ο καθηγητής Γέρας.

Όπως μας εξηγεί, τα νέα ευρήματα προσφέρουν καλύτερη κατανόηση της «σωματοποιημένης νόησης», της σύνθετης σχέσης δηλαδή μεταξύ του μυαλού και του σώματος.

Διαβάστε ακόμα:
Tι αποκαλύπτουν τα χέρια σας
http://www.vita.gr/html/ent/493/ent.1493.asp

Μία χειρονομία… χίλιες λέξεις
http://www.vita.gr/html/ent/512/ent.8512.asp