Όσο πιο ψηλοί και «αεράτοι» είναι οι άνδρες, τόσο πιο πλούσιοι γίνονται, σύμφωνα με αυστραλιανή μελέτη. Η έρευνα ανήκει στους ειδικούς των πανεπιστημίων του Σίδνεϊ και της Καμπέρα, οι οποίοι μελέτησαν συνολικά 20.000 υπαλλήλους και εντόπισαν αρκετές διαφορές στους μισθούς τους, ανάλογα με το ύψος, το βάρος και τη γενικότερη εξωτερική τους εμφάνιση.

«Βρήκαμε ότι οι ψηλότεροι άνθρωποι κερδίζουν τελικά περισσότερα χρήματα. Mάλιστα, η επίδραση του ύψους εντοπίζεται συχνότερα στους άνδρες. Για παράδειγμα, ένας μέσος άνδρας έχει ύψος 1,78 μ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, εάν ήταν 1,82 μ., θα κέρδιζε περίπου 1,5% περισσότερα χρήματα», εξηγεί ο κ. Άντριου Λέι, ένας εκ των συγγραφέων της έρευνας.

Στην περίπτωση των γυναικών, παρ’ όλα αυτά, το «μπόνους ύψους» είναι ελαφρώς μικρότερο. Μάλιστα, προκειμένου να έχουν τα ίδια οικονομικά οφέλη με τους άνδρες, πρέπει να «ψηλώσουν» κατά 10 εκ. – πράγμα διόλου δύσκολο για τις γυναίκες.

«Πολύ πιθανόν όλο αυτό να σχετίζεται με το κοινωνικό στάτους – το γεγονός δηλαδή ότι οι ψηλοί άνθρωποι αποπνέουν μεγαλύτερο σεβασμό, με αποτέλεσμα να αποσπούν και μεγαλύτερες απολαβές», αναφέρει ο κ. Λέι.

Διαβαστε ακομα:
Μοney, money… κι όπου το πονεί να ‘γιάνει
http://www.vita.gr/html/ent/182/ent.9182.asp

Ζευγάρια, χρήμα και καβγάς
http://www.vita.gr/html/ent/563/ent.4563.asp

Ρομπέν των Δασών ή Εμπενίζερ Σκρουτζ;
http://www.vita.gr/html/ent/534/ent.6534.asp