Στοιχήματα, αδυνατιστικός υπνωτισμός και …μπλε γυαλιά είναι μερικοί από τους πιο εκκεντρικούς τρόπους για να χάσει κανείς περιττά κιλά!

  • Προκειμένου να προσφέρει έναν εύκολο τρόπο απώλειας βάρους, η ιαπωνική εταιρεία Yumetai δημιούργησε τα Blue Shade Glasses: ένα ζευγάρι μπλε «αδυνατιστικών» γυαλιών.
Σύμφωνα με τους δημιουργούς τους, λόγω του μπλε χρώματός τους τα πρωτοποριακά γυαλιά κατευνάζουν την εγκεφαλική διέγερση που προκαλείται όταν ο ιδιοκτήτης τους αντικρίζει ένα δελεαστικό πιάτο.

To καινοτόμο «εργαλείο», που υπόσχεται να διώξει τα περιττά κιλά μέσω της όρασης, άρχισε πριν από λίγο καιρό να πωλείται στην Ασία στην τιμή των 7 ευρώ. Άγνωστο ωστόσο παραμένει το πότε ακριβώς τα μοντέρνα γυαλιά αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους και στην Ευρώπη.
  • Από την άλλη, η LighterLife, μια διατροφή η οποία βασίζεται στη λογική των διατροφικών δυνατοτήτων των αναπτυσσόμενων χωρών, υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα – ακόμη και σε προβληματικές περιοχές – μέσα σε χρόνο-ρεκόρ.
Οι υποστηρικτές της αρκετοί, το ίδιο όμως και οι πολέμιοι οι οποίοι βεβαιώνουν ότι η «ελαφρύτερη ζωή» που διατυμπανίζει η συγκεκριμένη δίαιτα είναι στην ουσία επικίνδυνη επειδή οδηγεί τους «οπαδούς» της σε οργανωμένη στέρηση, θερμιδικής αξίας μόλις 530 θερμίδων την ημέρα.

Σύμφωνα με τις επινοήτριές της Μπαρ Χιούλετ και Τζάκι Κοξ, η δίαιτα LighterLife βασίζεται σε ένα εξειδικευμένο πακέτο διατροφής που είχαν δημιουργήσει οι ειδικοί του νοσοκομείου του Addenbrooke για περιοχές που είχαν πληγεί από καταστροφές. Το πακέτο αυτό, περιείχε μόλις τις απαραίτητες θερμίδες προκειμένου να κρατηθεί κάποιος στη ζωή σε συνδυασμό με πρωτεΐνη, βιταμίνες και μέταλλα.

Η δίαιτα LighterLife πωλείται σε συσκευασία 100 ημερών, η οποία περιέχει φακελάκια που αντιστοιχούν σε ημερήσια γεύματα. Ο χρήστης θα πρέπει να καταναλώνει τρία τέτοια φακελάκια την ημέρα να απέχει από κάθε μορφής τροφή και να καταναλώνει περίπου 3-4 λίτρα νερού.

Όπως βροντοφωνάζουν οι ειδικοί όμως, η δίαιτα αυτή οδηγεί σε κέτωση, δηλαδή στη μεταβολική κατάσταση κατά την οποία πέφτουν υπερβολικά τα επίπεδα σακχάρου, προκειμένου να αυξηθούν οι καύσεις του σωματικού λίπους, γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Αποτέλεσμα; Σύντομα δίπλα από το όνομα της δίαιτας LighterLife, πέρα από τη λίστα των επιτυχιών, προστέθηκε μια λίστα σοβαρών παρενεργειών ή ακόμη και θανάτων.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Δεκέμβριο μια 40χρονη γυναίκα, που ακολουθούσε τη διατροφή σε «φακελάκια» έπεσε νεκρή από υπερβολική κατανάλωση νερού.
  • Παράλληλα, μια τεχνική που βασίζεται στον υπνωτισμό έδειξε ότι «ξεγελά» αποτελεσματικά τον οργανισμό προκαλώντας κάψιμο του λίπους. Τουλάχιστον αυτό συνέβη στην περίπτωση της κ. Μάριον Κορνς από το Μέρσισαιντ στη Βρετανία.

Μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες χωρίς αποτέλεσμα, η γυναίκα ταξίδεψε στην Ισπανία όπου και υποβλήθηκε σε υπνωτισμό, στη διάρκεια του οποίου ο ειδικός της περιέγραφε λεπτομερώς την διαδικασία εισαγωγής γαστροοισοφαγικού δακτυλίου.

Παρά το γεγονός ότι η γυναίκα δεν πέρασε ποτέ από το χειρουργικό τραπέζι και το γνώριζε αυτό, ωστόσο το σώμα της άρχισε να διώχνει σιγά-σιγά το συσσωρευμένο λίπος με αποτέλεσμα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να χάσει συνολικά 25 ολόκληρα κιλά.

  • Την ίδια ώρα, στη Βρετανία ιδιαίτερη επιτυχία γνωρίζει και το στοίχημα ..διαίτης! Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν βάλει στόχο να χάσουν κάποια κιλά και στοιχηματίζουν στην επιτυχία που θα έχει η προσπάθειά τους.

Οι «bet dieters» όπως ονομάζονται, μέσω της ιστοσελίδας www.stickk.com δεσμεύονται να ακολουθήσουν πιστά το διατροφικό τους πρόγραμμα προκειμένου να κατακτήσουν τους στόχους τους.

Σε περίπτωση όμως που δεν τα καταφέρουν, η σελίδα τραβά από τον λογαριασμό τους χρήματα και στη συνέχεια τα δωρίζει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Η ιδέα γι αυτή τη διαδικτυακή μέθοδο ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, όπου πλέον τα ποσοστά επιτυχίας παχύσαρκων ή καπνιστών «τζογαδόρων» αγγίζουν το 85%.

Διαβάστε ακόμα:
Όσα θέλετε να ξέρετε για τις επεµβάσεις παχυσαρκίας
http://www.vita.gr/html/ent/817/ent.7817.asp

Μπορώ να αδυνατίσω με ένα χάπι;
http://www.vita.gr/html/ent/764/ent.4764.asp

Ποια δίαιτα σας ταιριάζει ;
http://www.vita.gr/svc/myDiet/Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: