Οι τελευταίες στυλιστικές τάσεις της μόδας μπορεί να μοιάζουν άκρως θηλυκές, μπορούν όμως να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πανύψηλα τακούνια, υπερβολικά βαριές τσάντες, κεντητά φορέματα και νυφικά που ζυγίζουν όσο ένα μικρό παιδί και πολύ στενά παντελόνια τύπου σωλήνα, επιβαρύνουν τη σπονδυλική μας στήλη αλλά και το νευρικό μας σύστημα, τονίζουν τώρα αμερικανοί επιστήμονες.

Τα τελευταία μάλιστα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, φαίνεται ότι αυξάνουν την πίεση που ασκείται σε επιδερμικά νεύρα των μηρών.

«Σε ορισμένους ανθρώπους τα επιδερμικά νεύρα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στην πίεση», αναφέρει ο νευρολόγος και μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, δρ. Τζον Ίνγκλαντ. «Πρόκειται για αισθητήρια νεύρα. Ο,τιδήποτε είναι στενό γύρω από αυτά θα μπορούσε να προκαλέσει την πίεσή τους».

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, η συνεχής πίεση σε αυτή την ομάδα νεύρων μπορεί να οδηγήσει σε μια πάθηση κατά την οποία δημιουργείται μια αίσθηση γαργαλητού, καψίματος και μουδιάσματος στον μηρό. Υπάρχει μάλιστα και μια μικρή πιθανότητα να προκληθεί μόνιμη βλάβη.

Το κλειδί, κατά τους επιστήμονες, είναι φυσικά η αποσυμφόρηση της πίεσης από τη συγκεκριμένη περιοχή. Πώς; Φορέστε μαλακά και άνετα ρούχα.

Διαβάστε ακόμα:
Είμαστε ό,τι φοράμε;
http://www.vita.gr/html/ent/081/ent.7081.asp

Η υγεία… στη μόδα
http://www.vita.gr/html/ent/208/ent.1208.asp

Έθνικ ρούχα για ψυχική υγεία
http://www.vita.gr/html/ent/914/ent.5914.asp