Μπορεί εύκολα να αποκαλύπτουμε το σώμα μας από τη μέση και πάνω, αλλά από τη μέση και κάτω πολλές γυναίκες, ακόμα και στην παραλία, φορούν παρεό πάνω από το μαγιό για να μην αποκαλυφθούν τυχόν ατέλειες. Το χαλαρό δέρμα στο σώμα, που συχνά συνοδεύεται από κυτταρίτιδα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα γυναικεία προβλήματα ομορφιάς. Μέχρι πρότινος, την πιο αποτελεσματική λύση έδιναν χειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίες όμως απαιτούσαν εισαγωγή σε νοσοκομείο. Σήμερα, χάρη στις τεχνολογικές εξελίξεις, καινούργιες μέθοδοι κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ ήδη γνωστές, όπως η λιποαναρρόφηση και η μεσοθεραπεία, εξελίσσονται για να μπορούν να εφαρμοστούν ακόμη και αυτή την εποχή του χρόνου.

Σύσφιγξη με ραδιοσυχνότητες
Με το πέρασμα του χρόνου, οι ινοβλάστες χάνουν την ικανότητά τους να παράγουν καινούργιο κολλαγόνο, με συνέπεια να αδυνατίζουν και να μειώνεται ο ρυθμός της ανάπλασής τους. Όπως, όμως, μας εξηγεί η κ. Μαρία Ιωαννίδη, διευθύνουσα σύμβουλος του Κέντρου Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής «Μορφή»: «Με τη θεραπεία ραδιοσυχνοτήτων, αυτό που πετυχαίνουμε είναι να εναποθέσουμε ενέργεια στο δέρμα με τη χρήση διφασικού ρεύματος και να επιδράσουμε στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Με τη θερμότητα διεγείρονται οι ινοβλάστες και προκαλείται άμεση παραγωγή κολλαγόνου».
Πώς εφαρμόζεται Η θεραπεία διαρκεί από 30 λεπτά έως 1,5 ώρα, ανάλογα με την περιοχή του σώματος. Στη διάρκεια της θεραπείας, ο ασθενής αισθάνεται τη θερμότητα στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος. Όμως, η ψύξη που διοχετεύεται στην επιδερμίδα την προστατεύει και κάνει τη διαδικασία σχεδόν ανώδυνη.
Τι να περιμένετε Αν και τα αποτελέσματα είναι σε αρκετές περιπτώσεις άμεσα αντιληπτά, για να ολοκληρωθεί η θεραπεία προτείνονται 3-4 εφαρμογές, με διάστημα ενός μηνός να μεσολαβεί μεταξύ των επισκέψεων. Το σημαντικότερο, όμως, πλεονέκτημα είναι ότι υπάρχει σταδιακή βελτίωση κατά τη διάρκεια των επόμενων 6 μηνών και τα αποτελέσματα διαρκούν για 2 χρόνια σχεδόν, ανάλογα πάντα με την ποιότητα του δέρματος και τη φθορά που έχει υποστεί.
Κόστος από 1.000 € έως 2.000 €, ανάλογα με την περιοχή του σώματος.

Συνδυασμός ραδιοσυχνοτήτων με λέιζερ
Το Velashape αποτελεί εξέλιξη της παλαιότερης συσκευής Velasmooth, είναι πιστοποιημένο από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και μόλις τους τελευταίους μήνες άρχισε να χρησιμοποιείται στην Ελλάδα. «Όλη η διαδικασία εστιάζεται στην αύξηση του μεταβολισμού των λιποκυττάρων. Η διαδικασία οδηγεί σε συρρίκνωση των λιποκυττάρων και κατ’ επέκταση σε μείωση της κυτταρίτιδας, ενώ δρα ευεργετικά στο κολλαγόνο και συσφίγγει το δέρμα», επισημαίνει ο κ. Νίκος Μεταξω-τός, πλαστικός χειρουργός στο Κέντρο και Ινστιτούτο Αισθητικής «Symmetria».
Πώς εφαρμόζεται Η εφαρμογή γίνεται σε όλη την επιφάνεια όπου παρουσιάζεται το πρόβλημα, με έμφαση στους μηρούς, την κοιλιά, τη μέση και το εσωτερικό μέρος των βραχιόνων. Με διαγώνιες κινήσεις, ο γιατρός περνά τη συσκευή πάνω από τις περιοχές, οι οποίες θερμαίνονται από το λέιζερ που διοχετεύεται μέσω των ειδικών ρόλερ που κάνουν μασάζ.
Τι να περιμένετε Επιτυγχάνεται απώλεια πόντων και λείανση της όψης φλοιού πορτοκαλιού. Επειδή είναι ανώδυνη, σπάνια έχουν αναφερθεί μελανιές ή ερύθημα, ενώ μπορείτε αμέσως να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Τα αποτελέσματα διαρκούν από 6 μήνες έως 1 χρόνο. Για να δείτε αποτελέσματα, προτείνονται 8 συνεδρίες, 1 φορά την εβδομάδα.
Κόστος
1.250 € οι 8 συνεδρίες.

Αντιμετώπιση με μεσοθεραπεία
Πρόκειται για μια αρκετά δημοφιλή και αποτελεσματική μέθοδο που εφαρμόζεται εδώ και αρκετά χρόνια. «Όπως είναι γνωστό, η κυτταρίτιδα δημιουργείται από επιπλέοντα λιποκύτταρα στο μεσαίο στρώμα του δέρματος. Αυτό που επιτυγχάνουμε με τη μεσοθεραπεία είναι με ενέσεις σε αυτό το στρώμα της επιδερμίδας να αυξήσουμε τη λιπόλυση, καταστρέφοντας τα περίσσια λιποκύτταρα, και να βελτιώσουμε τη μικροκυκλοφορία για να πετύχουμε μια ωραία εμφάνιση», αναφέρει ο κ. Απόστολος Γαϊτάνης, πλαστικός χειρουργός.
Πώς εφαρμόζεται Με μια πολύ λεπτή βελόνα γίνονται εγχύσεις πολυβιταμινούχων σκευασμάτων, η μία πολύ κοντά στην άλλη, στην περιοχή όπου υπάρχει το πρόβλημα, όπως μηροί, γλουτοί, «ψωμάκια», κοιλιά και μπράτσα. Το «κοκτέιλ» των βιταμινών αποτελείται από μείγμα καφεΐνης, IGF 1, L-καρνιτίνης, πολυβιταμίνες, αμινοξέα και ιχνοστοιχεία.
Τι να περιμένετε Από τη δεύτερη κιόλας συνεδρία, αρχίζουν να φαίνονται τα αποτελέσματα. Μετά την εφαρμογή, μπορεί να εμφανιστούν κάποιες ελαφριές μελανιές, οι οποίες υποχωρούν σταδιακά. Ενδιάμεσα, θα πρέπει να αποφεύγονται τα ντους με πολύ ζεστό ή πολύ κρύο νερό. Πρόκειται για μία θεραπεία σχετικά ανώδυνη που ανάλογα με την περίσταση απαιτεί συνολικά 4-6 συνεδρίες, μία την εβδομάδα. Για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα, καλό θα ήταν η θεραπεία να επαναληφθεί μετά από 6 μήνες.
Κόστος Από 150 € έως 200 € η συνεδρία, ανάλογα με την περιοχή όπου εντοπίζεται το πρόβλημα, αλλά και την έκτασή του.

Λιποαναρρόφηση με λέιζερ
Την κλασική λιποαναρρόφηση, που γινόταν με ολική αναισθησία, με τραυματικό τρόπο και σε ορισμένες μόνο περιοχές, έρχεται να αντικαταστήσει η Smartlipo, που επεκτείνεται και στα δύσκολα σημεία (πρόσωπο, λαιμός, μπράτσα, γάμπες). Όπως εξηγεί ο κ. Πέτρος Δαμηλάκος, πλαστικός χειρουργός: «Με τη θερμοδυναμική δράση, επιτυγχάνουμε όχι μόνο να διαλύσουμε τα λιποκύτταρα και να απορροφηθεί το λίπος από μια ειδική αντλία, ώστε να αφαιρεθεί από το σώμα με τον πιο ανώδυνο τρόπο, αλλά και να δράσουμε ενάντια στη χαλάρωση συμβάλλοντας στην παραγωγή καινούργιου κολλαγόνου».
Πώς εφαρμόζεται Με μια πολύ λεπτή βελόνα του 1 χιλιοστού, η οποία προστατεύει τη λεπτή οπτική ίνα, μεταφέρεται το «φως» του λέιζερ ακριβώς κάτω από το δέρμα, μέσα στο λίπος, προκαλώντας έκρηξη των λιποκυττάρων. Παρόλο που πραγματοποιείται σε χειρουργείο, δεν απαιτείται παραμονή και γίνεται με τοπική αναισθησία.
Τι να περιμένετε Η πρώτη εμφανής διαφορά που θα δείτε θα είναι η σμίλευση του περιγράμματος, αλλά ως προς τη κυτταρίτιδα η βελτίωση έρχεται μετά το πρώτο τρίμηνο σταδιακά μέχρι το εξάμηνο. Μπορεί να δημιουργηθούν κάποιες μελανιές ή οιδήματα και για 1 εβδομάδα πρέπει να φοράτε ένα ειδικό καλσόν. Την επόμενη ημέρα επιστρέφετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες, ενώ σύντομα κάνετε και ηλιοθεραπεία. Αν και συστήνεται μία συνεδρία, επειδή η χαλάρωση και η κυτταρίτιδα είναι σύνθετα προβλήματα, μπορεί να χρειαστεί μία δεύτερη εφαρμογή σε μεσοδιάστημα ενός έτους.
Κόστος Από 1.500 € έως 3.500 €, ανάλογα με την περιοχή.

Με τη δράση του Lipomassage
Η γνωστή θεραπεία Lipomassage εφαρμόζεται τώρα με την έβδομη γενιά συστημάτων και συγκεκριμένα με το μηχάνημα Cellu M6 Keymodule. Είναι αναγνωρισμένο από τον FDA και συνοδεύεται από ειδικά πρωτόκολλα. «Με την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη κίνηση ανεξάρτητων κυλίνδρων, ενεργοποιείται φυσικά ο λιπώδης ιστός και διεγείρονται τα λιποκύτταρα για να προάγουν τη λιπόλυση στα προβληματικά σημεία του σώματος», διευκρινίζει η κ. Κωνσταντίνα Παπαϊωάννου, ιατρός Ιατρικής Αισθητικής και υπεύθυνη του Κέντρου «Medi Laser Clinic».
Πώς εφαρμόζεται Αρχικά γίνεται μια εξέταση για την αξιολόγηση του προβλήματος (αδυνάτισμα, σμίλευση, σύσφιγξη), ώστε να επιλεγεί το κατάλληλο πρόγραμμα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, φοράτε ένα ειδικό κορμάκι για να διευκολύνεται η κίνηση των κυλίνδρων.
Τι να περιμένετε Με την αύξηση της λεμφικής ροής, την απομάκρυνση των τοξινών και την επιτάχυνση του μεταβολισμού των λιποκυττάρων, θα δείτε σημαντική αλλαγή στα επίμαχα σημεία, η οποία θα γίνεται πιο ορατή με την πρόοδο των συνεδριών. Συνολικά, προτείνονται 14 συνεδρίες διάρκειας 30-45 λεπτών, 2 φορές την εβδομάδα.
Κόστος Περίπου 600 € η θεραπεία των 14 συνεδριών.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία την κ. Μαρία Ιωαννίδη, διευθύνουσα σύμβουλο του Κέντρου Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής «Μορφή», τον κ. Νίκο Μεταξωτό, πλαστικό χειρουργό στο Κέντρο και Ινστιτούτο Αισθητικής «Symmetria», τον κ. Απόστολο Γαϊτάνη, πλαστικό χειρουργό, την κ. Κωνσταντίνα Παπαϊωάννου, ιατρό Ιατρικής Αισθητικής και υπεύθυνη του Κέντρου «Medi Laser Clinic», και τον κ. Πέτρο Δαμηλάκο, πλαστικό χειρουργό.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: