Υλικά

  • (Για 6 άτομα)
  • 700 γρ. σάρκα ώριμου καρπουζιού χωρίς κουκούτσια
  • 100 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 3-4 κουταλιές φυσικό χυμό λεμονιού

Γενικά
Θερμιδική αξία:100 kcal ανά μερίδα 150 γρ.

Εκτέλεση
Κόβετε το φρούτο σε μικρά κομμάτια και συγκεντρώνετε το χυμό που περισσεύει σε ένα μπολ. Κατόπιν, βάζετε τη ζάχαρη και το χυμό σε μια κατσαρόλα, ανακατεύετε και βράζετε το μείγμα για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, βγάζετε το σιρόπι από τη φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Έπειτα, χτυπάτε τη σάρκα του καρπουζιού στο μίξερ μαζί με το κρύο σιρόπι και το χυμό λεμονιού. Μετά, συνεχίζετε με ή χωρίς παγωτομηχανή.

Γνώμες
Το καρπούζι είναι πλούσιο σε λυκοπένιο, που έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Επιπλέον, αποτελεί σημαντική πηγή καλίου, που βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, ενώ, λόγω της χαμηλής θερμιδικής του αξίας και της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νερό, προσφέρεται για δίαιτα αδυνατίσματος.