Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 400 γρ. σουπιές
  • 800 γρ. σπανάκι
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε ελαφρά με ελαιόλαδο τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και προσθέτετε τις σουπιές (καθαρισμένες και κομμένες σε μικρές λωρίδες) και τις ντομάτες τριμμένες. Σβήνετε το φαγητό με το κρασί, βάζετε αλάτι, πιπέρι και ένα ποτήρι νερό, και αφήνετε τα υλικά να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα, ρίχνετε το πλυμένο σπανάκι και μαγειρεύετε για ακόμα 15΄. Λίγο πριν βγάλετε το φαγητό από τη φωτιά (πρέπει να έχει λίγα υγρά), προσθέτετε τον άνηθο ψιλοκομμένο.

Σύσταση

  • Βιταμίνες: Α, Β, C, Ε •Νιασίνη •Κάλιο •Μαγνήσιο •Σίδηρο •Ψευδάργυρο •Φυλλικό οξύ •Ασβέστιο
  • •Ινουλίνη
  • 350 θερμίδες η μερίδα