Όταν ήταν μόλις 17 ετών προσεβλήθη από ιογενή εγκεφαλίτιδα που την έριξε σε κώμα για τρεις ολόκληρες εβδομάδες. Κάπως έτσι ξεκίνησε η θλιβερή ιστορία της 25χρονης, σήμερα, Έμα Κον από τη Βρετανία.

Όταν επανήλθε η νεαρή κοπέλα αδυνατούσε να αναγνωρίσει συγγενείς και φίλους της, ενώ άρχισε να παρουσιάζει επιληπτικές κρίσεις που κάποιες φορές καταμετρούσαν ακόμα και τις 100 ημερησίως.

Η Έμα δεν είχε πια ζωή: λόγω των υπερβολικών κρίσεων δεν μπορούσε να συνεχίσει τις σπουδές της αλλά ούτε και να εργαστεί.
Το 2007 οι γιατροί της την ενημέρωσαν για μια απεικονιστική εξέταση που πραγματοποιείτο στις Βρυξέλλες.

Έτσι, η κοπέλα μεταφέρθηκε στο Βέλγιο όπου οι ειδικοί της ενέχυσαν στο αριστερό της χέρι μια μαύρη χρωστική ουσία τη στιγμή που εκείνη βρισκόταν σε επιληπτική κρίση, προκειμένου να σκιαγραφήσουν τα σημεία του εγκεφάλου που ευθύνονταν για την κατάστασή της.

Όταν γύρισε στην πατρίδα της, η Έμα υποβλήθηκε αυτή τη φορά σε μια περίπλοκη 12ωρη χειρουργική επέμβαση από τους ειδικούς του Νοσοκομείου Νευρολογίας και Νευροχειρουργικής Queen Square στο Λονδίνο, με αυξημένες πιθανότητες παράλυσης ή θανάτου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, κατά τη διάρκεια της εγχείρησης αφαιρέθηκαν τα επτά «ένοχα» τμήματα του εγκεφάλου που ευθύνονταν για τις συχνές κρίσεις επιληψίας.

Η επέμβαση στέφθηκε με επιτυχία και η Έμα ζει πλέον μια φυσιολογική ζωή, καθώς τους τελευταίους εννέα μήνες δεν έχει παρουσιάσει καμία κρίση.

Διαβάστε ακόμα:
Φάρμακο της επιληψίας κατά του Αλτσχάιμερ
http://www.vita.gr/html/ent/813/ent.7813.asp

Νέες οδηγίες για τα αντιεπιληπτικά φάρμακα
http://www.vita.gr/html/ent/828/ent.4828.asp