Από πέντε επικίνδυνα στελέχη του HPV προστατεύει το γνωστό εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, Cervarix, σύμφωνα με νέα δοκιμή.

Συγκεκριμένα, όπως δημοσιεύει η επιθεώρηση «The Lancet», τα νέα ευρήματα επιβεβαιώνουν ότι το Cervarix της εταιρείας GlaxoSmithKline προσφέρει υψηλή προστασία ενάντια στα δύο κοινά στελέχη του ιού των κονδυλωμάτων (HPV), το 16 και το 18, όπως επίσης και ενάντια στα αμέσως επόμενα σε επικινδυνότητα, το 31, το 33 και το 45.

Ακόμα, σύμφωνα με την παρασκευάστρια εταιρεία, για πρώτη φορά η μελέτη έδειξε ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο παρέχει επαρκή προστασία κατά των προκαρκινικών αλλοιώσεων που δεν οφείλονται στις πιο κοινές μορφές του ιού.

Τα νέα στοιχεία μάλιστα «μεταφράζονται» σε 11%-16% μεγαλύτερη προστασία κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Στη μελέτη συμμετείχαν συνολικά 18.644 γυναίκες ηλικίας από 15 έως 25 ετών, από 14 χώρες της ευρωπαϊκής, της ασιατικής και της αμερικανικής ηπείρου.

Από την άλλη, το ανταγωνιστικό Gardasil της Merck & Co, το οποίο εκτιμάται ως επίσης αποτελεσματικό, προστατεύει από τα κοινά στελέχη 16 και 18, όπως επίσης και από το 11 και το 6.

Διαβάστε ακόμα:
Να κάνω εµβόλιο HPV στην κόρη µου;
http://www.vita.gr/html/ent/623/ent.8623.asp

Θα προλαμβάνεται ο καρκίνος με ένα εμβόλιο;
http://www.vita.gr/html/ent/319/ent.1319.asp

Καρκίνος: ελπίδες… νέας γενιάς
http://www.vita.gr/html/ent/153/ent.8153.asp

Η περιτομή πρέπει να γίνει ρουτίνα!
http://www.vita.gr/html/ent/806/ent.8806.asp

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: