Στις μικρές, καθημερινές στιγμές χαράς, γέλιου και απολαύσεων φαίνεται ότι κρύβεται τελικά η ευτυχία…

Στην ενδιαφέρουσα μελέτη του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας έλαβαν μέρος 86 εθελοντές, από τους οποίους οι ειδικοί ζήτησαν να καταγράφουν καθημερινά και λεπτομερώς τη συναισθηματική τους κατάσταση.

Διαπίστωσαν λοιπόν ότι οι «χαρούμενοι» άνθρωποι, αν και δεν ξεχνούσαν τις δύσκολες στιγμές της ζωής, παρόλα αυτά έδειχναν να δίνουν μεγαλύτερη έμφαση σε μικρές χαρούμενες καθημερινές στιγμές.

Η απόλαυση τέτοιων μικρών στιγμών συχνά, όπως γράφει το επιστημονικό έντυπο «Emotion», συμβάλλει στην ψυχολογική ανάταση οδηγώντας έτσι σε μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα σε περίπτωση δυσκολιών ή προβλημάτων.

«Η συγκεκριμένη μελέτη δείχνει ξεκάθαρα ότι, εάν αναζητούμε την ευτυχία στη ζωή, τότε θα πρέπει να επικεντρωθούμε στις μικρές, καθημερινές στιγμές και στην καλλιέργεια θετικών συναισθημάτων», αναφέρει χαρακτηριστικά η επικεφαλής της μελέτης κ. Μπάρμπαρα Φρέντρικσον.

«Αυτές οι μικρές στιγμές επιτρέπουν την ανάπτυξη θετικών συναισθημάτων, τα οποία μας βοηθούν να είμαστε πιο ανοιχτοί απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις», εξηγεί η ειδικός.

«Αυτό μας βοηθά στην πορεία να δημιουργούμε «πόρους» που μας βοηθούν να αντεπεξέλθουμε σε αντίξοες ή αγχωτικές καταστάσεις, να καταπολεμήσουμε την κατάθλιψη και να εξακολουθούμε να αναπτυσσόμαστε ως άτομα», υποστηρίζει η κ. Φρέντρικσον.

Διαβάστε ακόμα:
Τι είναι για σας η ευτυχία;
http://www.vita.gr/html/ent/397/ent.3397.asp

Η ευτυχία είναι μεταδοτική
http://www.vita.gr/html/ent/098/ent.8098.asp

Βρέθηκε το γονίδιο της… ευτυχίας
http://www.vita.gr/html/ent/603/ent.8603.asp