Οι μεσήλικες γυναίκες που γυμνάζονται συχνά «κερδίζουν» 16 χρόνια επιπλέον ζωής.

Το συμπέρασμα αυτό, που δημοσιεύεται στα επιστημονικά έντυπα «Metabolism» και «Journal of Applied Physiology», ανήκει στους ειδικούς του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, οι οποίοι μελέτησαν γυναίκες άνω των 50 ετών για 12 εβδομάδες.

Είδαν λοιπόν, ότι όσες από αυτές γυμνάζονταν καθημερινά για περίπου μια ώρα (έκαναν ποδήλατο ή κολύμπι, πήγαιναν τακτικά στο γυμναστήριο κτλ) γύριζαν το χρόνο πίσω κατά 16 ολόκληρα χρόνια, με αποτέλεσμα, παρά τα 50 χρόνια τους, να διαθέτουν φυσική κατάσταση μιας 30άρας!

«Τα καλά νέα για τις μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες είναι ότι μπορούν να αποκομίσουν το ίδιο όφελος από την άσκηση με τις νεότερες γυναίκες. Οι γυναίκες πενήντα ετών που συμμετείχαν στη μελέτη μας είχαν καρδιαγγειακό και μεταβολικό προφίλ ίδιο με εκείνο γυναικών 16 χρόνια νεώτερων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής των ερευνητών καθηγητής Τζορτζ Μπρουκς.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η άσκηση – σε οποιαδήποτε μορφή της – πέρα από την αύξηση της σωματικής δύναμης συμβάλλει σημαντικά στον έλεγχο των παραγόντων κινδύνου που ευθύνονται για την μετέπειτα εμφάνιση προβλημάτων υγείας.

Παρόλο που τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της μελέτης περιλάμβαναν γυμναστική σε στατικό ποδήλατο για μια ώρα 5 φορές την εβδομάδα, οι ειδικοί πιστεύουν ότι και λιγότερη άσκηση μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα στις μεσήλικες γυναίκες.

Διαβάστε ακόμα:
Γυμναστείτε αν είστε άνω των 30
http://www.vita.gr/html/ent/311/ent.9311.asp

Eίστε γυναίκα; 29΄είναι αρκετά για να γυμναστείτε!
http://www.vita.gr/html/ent/265/ent.1265.asp

Περισσότερα βάρη για τις γυναίκες!
http://www.vita.gr/html/ent/417/ent.6417.asp