Ένα σπρέι τεστοστερόνης το οποίο θα ψεκάζεται στις μασχάλες των ανδρών που εμφανίζουν μειωμένα επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης, κατάφεραν να δημιουργήσουν αυστραλοί ειδικοί.

Το Axiron, όπως ονομάζεται, αναπτύχθηκε από την εταιρεία Acrux Ltd με έδρα τη Μελβούρνη με στόχο την εύκολη και γρήγορη τόνωση της λίμπιντο των ανδρών με ορμονικά προβλήματα.

«Οι δοκιμές ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας», δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας, κ. Ρίτσαρντ Τρέγκους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το σπρέι τεστοστερόνης ξεπερνά τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή των υπαρχόντων τζελ τεστοστερόνης, τα οποία είναι κολλώδη, λερώνουν τα ρούχα και στεγνώνουν δύσκολα.

Στοιχεία της εταιρείας μαρτυρούν ότι το 94% των ασθενών και το 92% των γιατρών αξιολόγησαν το νέο προϊόν ως «καλύτερο» από τις υπάρχουσες θεραπείες.

Στην επίσημη μελέτη των Aυστραλών συμμετείχαν 135 άνδρες από έξι διαφορετικές χώρες. Οι εθελοντές δήλωσαν ότι μετά τη χρήση του Axiron έκαναν δύο φορές περισσότερο σεξ και είχαν κατά 80% πιο αυξημένη λίμπιντο. Το 35% δήλωνε αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα και το 13% παρατήρησε βελτίωση της διάθεσής του.

Η Acrux υποστηρίζει ότι, βάσει των αποτελεσμάτων των ερευνών, το σπρέι δεν έδειξε να προκαλεί σοβαρές παρενέργειες.

Διαβάστε ακόμα:
Τεστοστερόνη: ∆εν είναι lifestyle φάρµακο!
http://www.vita.gr/html/ent/032/ent.8032.asp

Τεστοστερόνη για την «ανδρόπαυση»
http://www.vita.gr/html/ent/855/ent.7855.asp

Ενέσεις «ανδρισμού» τα γρήγορα αυτοκίνητα
http://www.vita.gr/html/ent/695/ent.9695.asp