Ακόμη και ελάχιστη άσκηση την εβδομάδα είναι αρκετή ώστε να εκτοξεύσει την αυτοπεποίθησή μας στα ύψη, βεβαιώνουν αμερικανοί επιστήμονες.

Τα στοιχεία έρχονται από την δρα Χέδερ Χάουζενμπλας και τους συνεργάτες της από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, οι οποίοι επανεξέτασαν 57 προηγούμενες έρευνες με αντικείμενο την επίδραση της άσκησης στην ψυχολογία τους.

«Η απλή σωματική άσκηση και όχι τόσο η εντατική, μπορεί να μας πείσει ότι βελτιώνουμε την εξωτερική μας εικόνα» υπογραμμίζουν οι ειδικοί.

«Αν και οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι όσο πιο fit είμαστε τόσο βελτιώνεται η εικόνα που έχουμε για το σώμα μας, ωστόσο η μελέτη μας δεν έδειξε ότι ισχύει αυτό» αναφέρει η δρ. Χάουζενμπλας.

«Μπορεί πολύ εύκολα κάποιος να αποκομίσει ψυχολογικά οφέλη από την άσκηση (π.χ. να αποκτήσει αυτοπεποίθηση για την εικόνα του σώματός του), και δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και χρόνος γι’ αυτό» εξηγεί η ειδικός.

Η μελέτη έδειξε ότι τα ψυχολογικά οφέλη της άσκησης (καλύτερη αντίληψη για την εξωτερική τους εμφάνιση) ήταν ελαφρώς μεγαλύτερα για τις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες.

Αν και οι ειδικοί περίμεναν να εντοπίσουν ακόμη μεγαλύτερο χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών, βρήκαν ότι οι άνδρες ήταν εξίσου ευαισθητοποιημένοι γύρω από την εικόνα τους, γεγονός που μάλλον οφείλεται στο πρότυπο του καλογυμνασμένου ανδρικού σώματος που προβάλλεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί, πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη που αποδεικνύει ότι οποιαδήποτε μορφή άσκησης μπορεί να βοηθήσει άνδρες και γυναίκες να νιώσουν καλύτερα με το σώμα τους.

Διαβάστε ακόμα:
Γεννημένοι νικητές!
http://www.vita.gr/html/ent/510/ent.9510.asp

Αυτοπεποίθηση: Μικρές ασκήσεις τόνωσης!
http://www.vita.gr/html/ent/253/ent.7253.asp

Ποια γιόγκα σάς ταιριάζει;
http://www.vita.gr/html/ent/066/ent.10066.asp