Νέα σειρά προϊόντων υπόσχεται να σας απαλλάξει διά παντός από το ενοχλητικό φριζάρισμα. Σύμφωνα με τον εφευρέτη, δρ. Ρόμπερτ Λάνγκερ, χημικό στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), σε αντίθεση με τα ήδη υπάρχοντα προϊόντα που έχουν ως βασικό τους συστατικό τη σιλικόνη, η σειρά «No Frizz» καταπολεμά το φριζάρισμα της τρίχας χάρη σε ένα πρωτοποριακό αδιάβροχο πολυμερές υλικό.

«Η σιλικόνη δεν προστατεύει ιδιαίτερα την τρίχα από την υγρασία», αναφέρει ο ειδικός. Μόλις τα μαλλιά εκτεθούν σε αυτήν, εξηγεί, αποκτούν και πάλι την «ηλεκτρισμένη» τους εμφάνιση.

Φυσικά, δεν πρόκειται για την πρώτη εντυπωσιακή ευρεσιτεχνία του καθηγητή. Συνολικά, έχει επινοήσει περίπου 750 «πατέντες» και έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους «πλέον δημιουργικούς εφευρέτες στον τομέα της Ιατρικής». Προηγούμενές του επιτυχίες -μεταξύ άλλων- ήταν η ανάπτυξη ενός αυτιού στην πλάτη ενός ποντικιού και η δημιουργία αιμοφόρων αγγείων από βλαστικά κύτταρα.

Πέρυσι, μάλιστα, απέσπασε τo Tεχνολογικό Bραβείο της Xιλιετίας (Millennium Technology Prize) -1,2 εκατομμύρια δολάρια- για το επιστημονικό του έργο σχετικά με την ελεγχόμενη απελευθέρωση των φαρμάκων στον οργανισμό και με την αναδόμηση των ιστών.

Ως προς το τελευταίο του επίτευγμα, ο ίδιος δηλώνει: «Εάν μπορούμε να βρούμε λύσεις για ορισμένες από τις μεγαλύτερες ιατρικές προκλήσεις, τότε σίγουρα θα πρέπει να είμαστε σε θέση να βρούμε και τη θεραπεία του φριζαρίσματος!».

Η σειρά «No Frizz» πωλείται ήδη στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία, ενώ μέσα στον επόμενο χρόνο αναμένεται να διατεθεί και στη Βρετανία.

Διαβάστε ακόμα:
How to say frizz… !
http://www.vita.gr/html/ent/685/ent.9685.asp

Teenage beauty: Για να μην έχετε… μαλλιά κουβάρια
http://www.vita.gr/html/ent/784/ent.4784.asp

Oι λύσεις για τη φθορά των μαλλιών
http://www.vita.gr/html/ent/107/ent.1107.asp