Μια νέα μέθοδο κατά του καρκίνου επινόησαν δύο καθηγητές βιοφυσικής από το Πανεπιστήμιο του Ρόουντ Άιλαντ.

Πρόκειται για τους ερευνητές κκ. Γιάνα Ρεσέτνιγιακ και Όλεγκ Αντρέεβ, οι οποίοι βρήκαν τον τρόπο να εντοπίζουν και να καταστρέφουν καρκινικούς όγκους χωρίς μάλιστα να βλάπτουν τα υγιή κύτταρα που τους περιβάλλουν.

Όπως τονίζουν οι επιστήμονες, η συγκεκριμένη μέθοδος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί προληπτικά όπως η μαστογραφία ή η κολονοσκόπηση για τον εντοπισμό του καρκίνου πριν ακόμη ο ασθενής εμφανίσει συμπτώματα.

Το μυστικό, όπως εξηγούν, κρύβεται στο γεγονός ότι το νέο τεστ υπολογίζει το pH των κυττάρων. Όσο χαμηλότερο είναι το pH τόσο μεγαλύτερη είναι η οξύτητα των κυττάρων. Tα υγιή κύτταρα διατηρούν ένα pH της τάξεως του 7,4, ενώ το pH των καρκινικών κυττάρων αγγίζει το 5,5-6,5. Γνωρίζοντας λοιπόν το Ph μπορούν οι ειδικοί να γνωρίζουν και την πιθανότητα ύπαρξης καρκινικών κυττάρων.

Οι ευρηματικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η ανακάλυψή τους θα μπορούσε να εφαρμοσθεί και για τον εντοπισμό αλλά και τη θεραπεία άλλων νόσων. Σημαντικό ρόλο, όπως επισημαίνουν, θα μπορούσε – μεταξύ άλλων – να παίξει στη μελέτη της αρθρίτιδας, των φλεγμονών, των καταγμάτων και των εγκεφαλικών επεισοδίων καθώς και στις περιπτώσεις αυτές παρατηρείται αύξηση της οξύτητας των κυττάρων.

Διαβάστε ακόμα:
Καρκίνος: ελπίδες… νέας γενιάς
http://www.vita.gr/html/ent/153/ent.8153.asp

Αποτελεσματικό το «κοκτέιλ» χημειοθεραπειών
http://www.vita.gr/html/ent/110/ent.8110.asp

Θα προλαμβάνεται ο καρκίνος με ένα εμβόλιο;
http://www.vita.gr/html/ent/319/ent.1319.asp