Υλικά

  • (Για 8 άτομα)
  • 1 κιλό αχλάδια
  • 140 γρ. βρόμη
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 3 κουταλιές μαρμελάδα βερίκοκο
  • 1 πορτοκάλι (το χυμό του)
  • 120 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • Κανέλα

Γενικά280 θερμίδες η μερίδαΕκτέλεσηΚαθαρίζετε τα αχλάδια, βγάζετε τα κουκούτσια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Τα αναμειγνύετε με τη μαρμελάδα και το χυμό πορτοκαλιού και τα απλώνετε σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο ταψί. Βάζετε σε ένα μπολ τη βρόμη, το αλεύρι και την κανέλα και προσθέτετε το βούτυρο σε κυβάκια και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε, απλώνετε το μείγμα με τη βρόμη πάνω από τα αχλάδια και ψήνετε το γλυκό για 30-35΄ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190° C.