Χάπι το οποίο θα βελτιώνει την σεξουαλική επιθυμία στις γυναίκες, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Boehringer Ingelheim GmbH.

Όπως αναφέρουν οι κατασκευαστές του, το νέο «τονωτικό» της γυναικείας λίμπιντο θα δρα απευθείας στον εγκέφαλο.

«Το φάρμακο αναμένεται βοηθήσει στην αποδοχή της ιδέας ότι η μειωμένη σεξουαλική επιθυμία μπορεί να σχετίζεται – μεταξύ άλλων – και με την εγκεφαλική λειτουργία και όχι μόνο με έναν κακό ερωτικό σύντροφο» αναφέρει ο νευρολόγος δρ. Τζιμ Πφάους από το Πανεπιστήμιο Κοκόρντια στο Μόντρεαλ, ο οποίος πραγματοποίησε τις πρώτες δοκιμές σε ποντίκια.

Το νέο χάπι φλιμπανσερίνης, σύμφωνα με τον δρ. Πφάους, δρα απευθείας στον εγκέφαλο πυροδοτώντας ένα μηχανισμό που συμβάλλει στην παραγωγή ντοπαμίνης, ενός χημικού που – μεταξύ άλλων – ενισχύει τη σεξουαλική επιθυμία.

Η διαφορά της φλιμπανσερίνης με την τεστοστερόνη – μια ορμόνη που έχει επίσης δοκιμαστεί για την τόνωση της γυναικείας λίμπιντο – έγκειται στο γεγονός ότι ενώ η δεύτερη προκαλεί την πολυπόθητη διέγερση, η πρώτη απομακρύνει στην ουσία κάποια από τα «εμπόδια» που ευθύνονται για τη μειωμένη σεξουαλική επιθυμία.

Κλινικές δοκιμές που έγιναν σε γυναίκες ηλικίας από 30 έως 45 ετών, έδειξαν ότι το νέο χάπι οδηγεί σε βελτίωση της σεξουαλικής επιθυμίας μετά από καθημερινή λήψη του για περίπου τρεις έως έξι εβδομάδες. Κάποιες γυναίκες ωστόσο, δήλωσαν ότι το χάπι τους προκαλούσε μια αίσθηση κόπωσης.

Είναι πολλοί πάντως οι επιστήμονες που αντιδρούν στην ιδέα της παρασκευής ενός τέτοιου χαπιού, επειδή πιστεύουν ότι η μειωμένη σεξουαλική επιθυμία δεν είναι στην πραγματικότητα νόσος που χρειάζεται φαρμακευτική αντιμετώπιση. Πρόκειται, τονίζουν, για μια ακόμη προσπάθεια των φαρμακοβιομηχανιών να εφεύρουν αρρώστιες για να αυξάνουν τις πωλήσεις και τα κέρδη τους.

Διαβάστε ακόμα:
Aυξήστε τη λίμπιντό σας σε 1 λεπτό!
http://www.vita.gr/html/ent/255/ent.2255.asp

Τanorexic, η νέα τρέλα
http://www.vita.gr/html/ent/347/ent.8347.asp

Τάι μασάζ. Τονώστε τη λίμπιντό σας!
http://www.vita.gr/html/ent/400/ent.2400.asp