Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 600 γρ. ντοματίνια
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 10 ελιές κομμένες στη μέση (κατά προτίμηση Καλαμών)
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • Λίγο γάλα φρέσκο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Γενικά
Για 6-8 άτομα

Εκτέλεση
Σε λάδι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις μαραθούν, προσθέτετε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να «πιει» τα υγρά. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Λαδώνετε ένα ταψί και απλώνετε τα περισσότερα φύλλα, τα οποία έχετε λαδώσει ελαφρά. Στη συνέχεια, ρίχνετε το μείγμα, σκορπίζετε τις ελιές και το ανθότυρο σε φέτες. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία έχετε αλείψει με λίγο γάλα, και ψήνετε στους 190° C για περίπου 45΄.