Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 2 λαβράκια
  • 2 μαραθόριζες
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1 ποτήρι ζωμό ψαριού
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 τεμάχια αστεροειδές γλυκάνισο
  • 1 γρ. κρόκο Κοζάνης
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβετε τις μαραθόριζες σε φέτες πάχους 3 εκ., τις οποίες σοτάρετε ελαφρά σε μια κατσαρόλα όπου έχετε ζεστάνει το λάδι. Προσθέτετε τον κρόκο Κοζάνης και «σβήνετε» το φαγητό με το κρασί. Ρίχνετε το ζωμό ψαριού και βράζετε για 10΄. Έπειτα, βάζετε τα λαβράκια, το γλυκάνισο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 10΄ ακόμα.

Σύσταση

  • Βιταμίνες: Α, του συμπλέγματος Β, D
  • Φώσφορο
  • Κάλιο
  • Σελήνιο
  • Ιώδιο
  • Σίδηρο
  • Ψευδάργυρο
  • ω-3 λιπαρά οξέα
  • Ασβέστιο