Λιγότερο θανατηφόρα από ό,τι είχαν εκτιμήσει αρχικά οι επιστήμονες είναι τελικά η πανδημία της νέας γρίπης, υπογραμμίζουν βρετανοί ειδικοί.

Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε έπειτα από την πρώτη συγκριτική ανάλυση των θανάτων από την εμφάνιση της γρίπης στην Αγγλία μέχρι τη στιγμή που η γρίπη χαρακτηρίστηκε πανδημία. Όπως προέκυψε λοιπόν από τα στοιχεία, σε κάθε 100 χιλιάδες ανθρώπους που έχουν μολυνθεί από τον ιό χάνουν τη ζωή τους οι 26, δηλαδή το ποσοστό των θανάτων μόλις αγγίζει το 0,026%.

Κάτι τέτοιο, υποστηρίζουν, δείχνει ότι η νέα γρίπη δεν είναι τόσο σοβαρή όσο η εποχιακή γρίπη, όσον αφορά στη θνησιμότητα.

«Η πρώτη πανδημία γρίπης του 21ου αιώνα, σύμφωνα με όλες τις αναλύσεις των ειδικών είναι τελικώς λιγότερο θανατηφόρα απ΄ όσο είχε εκτιμηθεί αρχικώς», αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης και υπεύθυνος επί των ιατρικών ζητημάτων της βρετανικής κυβέρνησης σερ Λίαμ Ντόναλτσον.

Η μελέτη αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι το 63% των ασθενών που έχασαν τελικά τη ζωή τους από τη νέα γρίπη είχαν βεβαρημένο ιστορικό υγείας ή έπασχαν από χρόνιες παθήσεις.

Ακόμη, όπως προέκυψε από τη μελέτη των ειδικών, η θνησιμότητα είναι χαμηλότερη στα παιδιά ηλικίας από 5 έως 14 ετών, στα οποία καταγράφονται 11 θάνατοι ανά 100.000 παιδιά που έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Επίσης, επισημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι τα άτομα ηλικίας άνω των 65 έχουν λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τη νέα γρίπη, στην περίπτωση που νοσήσουν αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου.

Διαβάστε ακόμα:
«Τεχνητή» η νέα γρίπη;
http://www.vita.gr/html/ent/463/ent.10463.asp

Ποιοι περνούν πιο ήπια τη νέα γρίπη
http://www.vita.gr/html/ent/398/ent.10398.asp

Το κρυολόγημα κατά του Η1Ν1
http://www.vita.gr/html/ent/379/ent.10379.asp