«Συνθετικό» αλκοόλ, το οποίο χαρίζει την ευχάριστη διάθεση του κανονικού, χωρίς όμως να προκαλεί μέθη ή τα δυσάρεστα συμπτώματα του hangover την επόμενη μέρα, κατάφεραν να δημιουργήσουν βρετανοί επιστήμονες.

Συγκεκριμένα, για την παρασκευή του συνθετικού αλκοόλ, οι ειδικοί του Ιmperial College του Λονδίνου, ανέπτυξαν μια νέα συνθετική ουσία που βασίζεται σε χημικές ουσίες συγγενείς με εκείνες που περιέχονται σε ηρεμιστικά όπως το Valium.

Σήμερα, είναι ήδη γνωστές στους επιστήμονες χιλιάδες ουσίες της συγκεκριμένης κατηγορίας και στόχος τους είναι ο εντοπισμός της καταλληλότερης, προκειμένου να δημιουργηθούν ασφαλή υποκατάστατα αλκοολούχων προϊόντων.

Το τεχνητό αλκοόλ, κατά τους ειδικούς, θα είναι άχρωμο και άγευστο και θα αντικαθιστά το αλκοόλ που περιέχεται στην μπίρα, στο κρασί και στα «βαριά» οινοπνευματώδη, ενώ η γεύση και τα αρώματα θα προέρχονται από τα συστατικά του ποτού στο οποίο προστίθεται.

Παράλληλα, η ερευνητική ομάδα του καθηγητή Ντέιβιντ Νατ εργάζεται πυρετωδώς και για την ανάπτυξη ενός χαπιού σε ρόλο αντίδοτου, το οποίο θα «εξουδετερώνει» τη δράση του «συνθετικού» αλκοόλ στους νευρώνες του εγκεφάλου, επαναφέροντας έτσι αστραπιαία τα πλήρη αντανακλαστικά των ατόμων που το έχουν καταναλώσει.

Έτσι, ακόμη και αν έχουν πιει «κάτι παραπάνω» θα είναι σε θέση να οδηγήσουν ή να εργαστούν κανονικά, χωρίς να διατρέχουν τους κινδύνους που συνοδεύουν τη μέθη από κανονικό αλκοόλ.

Διαβάστε ακόμα:
Ποια ποτά δημιουργούν το χειρότερο hangover;
http://www.vita.gr/html/ent/281/ent.1281.asp

Γλυκιά ζάλη, χωρίς hangover
http://www.vita.gr/html/ent/388/ent.1388.asp

Μην οδηγείτε αν ήπιατε χθες
http://www.vita.gr/html/ent/077/ent.8077.asp