Τελικά, όπως όλα δείχνουν, η φράση «βαριέμαι μέχρι θανάτου» ισχύει και με το παραπάνω.
Νέα βρετανική μελέτη επιβεβαιώνει ότι όσοι βαριούνται τη ζωή τους τείνουν να πεθαίνουν νωρίτερα συγκριτικά με εκείνους που διατηρούν τα ενδιαφέροντά τους. Συγκεκριμένα, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από κάποια καρδιακή πάθηση ή από εγκεφαλικό.
Τα ανησυχητικά αποτελέσματα ανήκουν στους ειδικούς του τμήματος Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του University College του Λονδίνου (UCL) και αναμένεται να δημοσιευτούν στην επιθεώρηση «International Journal of Epidemiology».
Οι ερευνητές μελέτησαν τις απαντήσεις που είχαν δώσει 7.524 δημόσιοι υπάλληλοι, ηλικίας από 35 έως 55 ετών, σε έρευνα που είχε διεξαχθεί γύρω στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Πέρυσι τον Απρίλιο, εξέτασαν και πάλι τις περιπτώσεις τους και είδαν ποιοι από τους ερωτηθέντες είχαν πεθάνει.
Διαπίστωσαν, λοιπόν, ότι ανάμεσα σε όσους είχαν δηλώσει πριν από 25 χρόνια ότι βαριόντουσαν αφόρητα, καταγραφόταν το υψηλότερο ποσοστό θανάτων. Οι γυναίκες αντιμετώπιζαν διπλάσιο κίνδυνο σε σχέση με τους άνδρες συμμετέχοντες, καθώς έδειξαν να βαριούνται πολύ συχνότερα. Επίσης, τα άτομα που έκαναν δουλειές οι οποίες δεν απαιτούσαν εξειδίκευση, έτειναν να βαριούνται πολύ περισσότερο συγκριτικά με τους υπόλοιπους.
Οι ειδικοί εξηγούν ότι πολύ πιθανόν κάτι τέτοιο να οφείλεται στις ανθυγιεινές συνήθειες που υιοθετούν συνήθως οι άνθρωποι που δεν έχουν ενδιαφέροντα στη ζωή τους, όπως π.χ. η κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, το ανθυγιεινό φαγητό, οι οποίες «κόβουν» πολύτιμα χρόνια από τη ζωή τους.
«Τα ευρήματα αυτά επιβεβαιώνουν τη συσχέτιση μεταξύ πλήξης και καρδιοπάθειας», αναφέρει ο δρ. Μάρτιν Σίπλεϊ, ένας εκ των συγγραφέων.
«Είναι σημαντικό για τους ανθρώπους που κάνουν άχαρες δουλειές να έχουν παράλληλα άλλα ενδιαφέροντα, ώστε να αποφεύγουν τη βαρεμάρα και να μην καταφεύγουν στο αλκοόλ και στο κάπνισμα», υπογραμμίζει ο ειδικός.
Διαβάστε ακόμα:
Μη φοβάστε τη βαρεμάρα
http://www.vita.gr/html/ent/832/ent.5832.asp
Βαρεμάρα μέχρι θανάτου!
Τελικά, όπως όλα δείχνουν, η φράση «βαριέμαι μέχρι θανάτου» ισχύει απολύτως.