Οι πλαστικοί χειρουργοί προειδοποιούν ότι το συνεχές μάσημα της τσίχλας, μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες και λεπτές γραμμές γύρω από το στόμα.

Ο Dr. Joel Schlessinger, δερματολόγος και πλαστικός χειρουργός, διαπίστωσε ότι πολλοί από τους ασθενείς του οι οποίοι μασούν τσίχλα σχεδόν ψυχαναγκαστικά έχουν αναπτύξει ρυτίδες γύρω από το στόμα.

«Πολλοί από τους ασθενείς μου που μασούν συνέχεια τσίχλα είναι ολοφάνερο ότι έχουν σχηματίσει ρυτίδες γύρω από τα στόματα τους. Νομίζω ότι για τις ρυτίδες αυτές ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό το μάσημα της τσίχλας», λέει ο Dr. Joel Schlessinger

Αν και δεν υπάρχουν επίσημες κλινικές έρευνες που να αποδεικνύουν ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στο συσηματικό μάσημα της τσίχλας και το σχηματισμό ρυτίδων, ωστόσο αρκετοί ειδικοί πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη συνήθεια, προκαλεί υπερβολική κίνηση των μυών, γεγονός που μπορεί να χαλαρώσει τον ιστό του δέρματος στην περιοχή, με αποτέλεσμα αυτό να χάνει την ελαστικότητά του και να δημιουργούνται ρυτίδες.

Επιπλέον οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο «εθισμός» στο μάσημα της τσίχλας καθιστά τις ενέσιμες θεραπείες για το «γέμισμα» των ρυτίδων λιγότερο αποτελεσματικές και επιταχύνει την επανεμφάνιση των ρυτίδων.

Διαβάστε ακόμα:
Τσίχλα κατά του διαβήτη
http://www.vita.gr/html/ent/369/ent.10369.asp

Προσοχή στις τσίχλες
http://www.vita.gr/html/ent/734/ent.4734.asp


Τσίχλα για καλούς βαθμούς στα μαθηματικά!
http://www.vita.gr/html/ent/989/ent.8989.asp

Τσίχλα ινσουλίνης ενόψει!
http://www.vita.gr/html/ent/313/ent.8313.asp