Υλικά
- (Για όση ποσότητα χρειαστείτε)
- Αγγουράκια
- Αλάτι χοντρό
- Φύλλα δάφνης
- Άσπρο ξίδι
Εκτέλεση
• Πλένετε καλά τα αγγουράκια, τα σκεπάζετε με χοντρό αλάτι και τα αφήνετε έτσι για 24 ώρες. • Μόλις περάσει το 24ωρο, τα ξεπλένετε με νερό και ξίδι, τα στραγγίζετε καλά και τα βάζετε σε γυάλινα βάζα των 500 ml, τα οποία έχετε γεμίσει με άσπρο ξίδι. • Προσθέτετε από 2 φύλλα δάφνης σε κάθε βάζο και τα διατηρείτε στο ψυγείο.
Συμβουλές
Κατάλληλα για τουρσί είναι τα μικρά, φρέσκα αγγουράκια.