Υλικά

  • (Για όση ποσότητα χρειαστείτε)
  • Αγγουράκια
  • Αλάτι χοντρό
  • Φύλλα δάφνης
  • Άσπρο ξίδι

Εκτέλεση
• Πλένετε καλά τα αγγουράκια, τα σκεπάζετε με χοντρό αλάτι και τα αφήνετε έτσι για 24 ώρες. Μόλις περάσει το 24ωρο, τα ξεπλένετε με νερό και ξίδι, τα στραγγίζετε καλά και τα βάζετε σε γυάλινα βάζα των 500 ml, τα οποία έχετε γεμίσει με άσπρο ξίδι. Προσθέτετε από 2 φύλλα δάφνης σε κάθε βάζο και τα διατηρείτε στο ψυγείο.

Συμβουλές
Κατάλληλα για τουρσί είναι τα μικρά, φρέσκα αγγουράκια.