Υλικά

  • (Για 2 βάζα των 500 ml)
  • 1 φλιτζάνι πράσινο λάχανο κομμένο
  • 1 φλιτζάνι καρότο σε λεπτές ροδέλες
  • 1/2 φλιτζάνι σέλινο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι πιπεριές πράσινες σε μικρά κομμάτια
  • 1½ χρωματιστή πιπεριά σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουταλιές αλάτι
  • Ξίδι από λευκό κρασί
  • ➔Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Πλένετε τα λαχανικά, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να στεγνώσουν. Στη συνέχεια, τα βάζετε σε μια μεγάλη λεκάνη, τα πασπαλίζετε με το αλάτι και τα ανακατεύετε για να πάει το αλάτι παντού.• Τα μοιράζετε σε 2 γυάλινα βάζα με μεγάλο στόμιο, αφήνοντας ένα κενό περίπου 8 εκ. Γεμίζετε τα βάζα έως τη μέση με ελαιόλαδο και συμπληρώνετε το υπόλοιπο με ξίδι. Κλείνετε τα δοχεία και τα αναποδογυρίζετε για να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Τα βάζετε στο ψυγείο και περιμένετε για 3 τουλάχιστον εβδομάδες πριν τα καταναλώσετε.

Συμβουλές
Απαραίτητη προϋπόθεση για άριστο αποτέλεσμα είναι η σχολαστική επιλογή ολόφρεσκων λαχανικών.