Ποιος δεν θα ήθελε να είχε τη δυνατότητα να κοιμηθεί και το άλλο πρωί να ξυπνήσει χωρίς πόνους στη μέση ή να έχει εξαφανιστεί ο έρπης που τον ταλαιπωρούσε τις τελευταίες ημέρες; Δεν θα ήταν πραγματικά υπέροχο να κοιμόσασταν και να ξυπνούσατε την άλλη ημέρα χωρίς μυωπία, πονοκέφαλο ή πόνους στον αυχένα; Ορίστε, λοιπόν, μερικές έξυπνες ιδέες για να κοιμηθείτε καλά και να ξυπνήσετε ακόμα καλύτερα.

Το πρόβλημα
Πόνος στη μέση

Θα σας βοηθήσει Το επίστρωμα biomedical με βιομαγνήτες.
Πώς λειτουργεί Το επίστρωμα διαθέτει ιατρικούς βιομαγνήτες, οι οποίοι θεωρείται ότι συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των μυοσκελετικών πόνων. H χρήση των μαγνητικών προϊόντων αποτελεί μια μορφή εναλλακτικής θεραπείας, βασισμένη στην επίδραση του μαγνητισμού. Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, η μαγνητική θεραπεία βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στην πάσχουσα περιοχή προσφέροντας ανακούφιση από τους πόνους στη μέση, ενώ αυξάνει την ικανότητα των ιστών να αντιμετωπίζουν τις φλεγμονές. Ο ακριβής μηχανισμός με τον οποίο δρα θεραπευτικά ο μαγνητισμός δεν έχει πάντως διασαφηνιστεί. Σύμφωνα, πάντως, με αρκετές έρευνες, η μαγνητική θεραπεία δεν παρουσιάζει κανενός είδους παρενέργειες. Το επίστρωμα μπορεί ακόμη να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κούρασης, του άγχους, της αυχεναλγίας, των πόνων στους ώμους και στα κάτω άκρα, της ραχιαλγίας και της αϋπνίας.
Τι να προσέξετε Δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε το επίστρωμα αν φοράτε βηματοδότη. Η χρήση των μαγνητικών προϊόντων πρέπει να είναι συμπληρωματική. Μην υποκαταστήσετε τη θεραπεία που σας έχει συστήσει ο γιατρός σας χρησιμοποιώντας μόνο τους μαγνήτες. Μη φέρνετε το μαγνητικό στρώμα κοντά σε μεταλλικά αντικείμενα. Η θεραπευτική δύναμη των μαγνητών δεν εξασθενεί με την πάροδο του χρόνου, επομένως θα πρέπει να αλλάξετε το στρώμα μόνο όταν αυτό φθαρεί.
Πόσο κοστίζει Το μονό στρώμα διαθέτει 6 μαγνήτες, έχει 0,90 μ. πλάτος και 2 μ. μήκος και κοστίζει 360 €, και το διπλό στρώμα έχει 1,60 μ. πλάτος και 2 μ. μήκος και κοστίζει 570 €. Το μονό στρώμα με 10 μαγνήτες κοστίζει 600 €, ενώ το διπλό στρώμα με 10 μαγνήτες κοστίζει 950 €.

Η μαγνητική θεραπεία βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και ανακουφίζει από τους πόνους στη μέση

Το πρόβλημα
Πόνος στον αυχένα
Θα σας βοηθήσει
Το μαξιλάρι νερού Mediflow.
Πώς λειτουργεί Αν υποφέρετε από πόνους στον αυχένα, βασική προϋπόθεση για να νιώσετε καλύτερα είναι να κοιμάστε στο σωστό μαξιλάρι. Το μαξιλάρι νερού μπορεί να ρυθμιστεί στο ύψος που εσείς επιθυμείτε, ενώ γίνεται πιο σκληρό ή πιο μαλακό ανάλογα με την ποσότητα του νερού που του προσθέτετε (δηλαδή από 2 έως 5 λίτρα). Προσαρμόζεται στις αλλαγές της θέσης ύπνου, υποστηρίζοντας σωστά τον αυχένα σας. Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και βοηθά στην ανακούφιση από τους πόνους στον αυχένα και τους πονοκεφάλους που προέρχονται από την περιοχή αυτή. Είναι, επίσης, κατάλληλο για τους αλλεργικούς, γιατί δεν περιέχει υλικά που προκαλούν αλλεργίες (π.χ. πούπουλα).
Τι να προσέξετε Αν κοιμάστε στο πλάι ή ανάσκελα, γεμίστε το τόσο ώστε να αποκτήσει μέτρια σκληρότητα, ενώ αν κοιμάστε μπρούμυτα, γεμίστε το με μικρότερη ποσότητα νερού, για να γίνει πιο μαλακό ώστε ο αυχένας και η σπονδυλική στήλη να βρίσκονται στην ίδια ευθεία.
Πόσο κοστίζει 70 €.

Το μαξιλάρι νερού είναι κατάλληλο και για αλλεργικούς, γιατί δεν περιέχει υλικά που πυροδοτούν αλλεργίες.

Το πρόβλημα
Επιχείλιος έρπης

Θα σας βοηθήσουν Τα επιθέματα νύχτας Compeed Cold Sore Total Care Night.
Πώς λειτουργούν Ενεργούν ολόκληρη τη νύχτα και βοηθούν στην επούλωση της πληγής. Περιέχουν το εκχύλισμα του φυτού παρθενούλι ή βασκαντήρα (tanacetum parthenium), που είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές του ιδιότητες. Σε αντίθεση με την κρέμα, που φεύγει εύκολα και το μεγαλύτερο μέρος της καταλήγει στο μαξιλάρι, τα επιθέματα μένουν σταθερά και τα δραστικά τους συστατικά απορροφώνται σταδιακά καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Κάθε συσκευασία περιέχει 12 patches.
Τι να προσέξετε Πριν τοποθετήσετε το επίθεμα, πλύντε καλά τα χέρια σας για να αποφύγετε επιμόλυνση της περιοχής. Μην πειράζετε ή σπάτε με τα χέρια σας τις φυσαλίδες που έχουν δημιουργηθεί. Αν εμφανίζετε συχνά επιχείλιο έρπη, προσπαθήστε να περιορίσετε το στρες, επειδή θεωρείται ότι συμβάλλει σημαντικά στην εκδήλωσή του.
Πόσο κοστίζουν 9,98 €.



Μαξιλαροθήκες κατά των ρυτιδων!

Στο Ίντερνετ μπορείτε να βρείτε διάφορα προϊόντα, όπως μαξιλαροθήκες με επίστρωση χαλκού, οι οποίες -όπως διατείνονται οι κατασκευαστές τους- απαλύνουν τις ρυτίδες του προσώπου και καταπολεμούν τα βακτήρια. Πρέπει, πάντως, να είστε προσεκτικοί και να ζητάτε εγγυήσεις για την ασφάλεια ή την αποτελεσματικότητά τους. Επίσης, θα βρείτε μαξιλάρια και κουβέρτες εμποτισμένα με αλόη, που ενυδατώνουν το δέρμα καθώς κοιμάστε. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στα sites:
http: //www.cupronsales.com/
http: //www.hollandiainternational.com/
http: //www.naturaworld.com/



Το πρόβλημα
Μυωπία

Θα σας βοηθήσουν Οι φακοί επαφής νύχτας.
Πώς λειτουργούν Η μυωπία είναι πρόβλημα του μηχανισμού εστίασης του ματιού. Οι συγκεκριμένοι φακοί επαφής νύχτας ασκούν ελαφριά πίεση στο μάτι, η οποία βοηθά στη βελτίωση της διαθλαστικής ικανότητας του κερατοειδούς. Το αποτέλεσμα, ωστόσο, είναι παροδικό, αφού μετά από 36 ώρες περίπου ο κερατοειδής επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση. Οι φακοί, λοιπόν, δεν έχουν μόνιμο θεραπευτικό αποτέλεσμα και, αν σταματήσετε να τους χρησιμοποιείτε, η μυωπία επανέρχεται. Αρχικά θα τους φοράτε κάθε βράδυ για 6 ώρες τουλάχιστον. Αφού περάσει μια δοκιμαστική περίοδος 10 ημερών κατά την οποία θα επισκέπτεστε τακτικά τον οπτομέτρη σας, θα τους φοράτε κάθε δεύτερο ή τρίτο βράδυ.
Τι να προσέξετε Πριν χρησιμοποιήσετε τους φακούς επαφής νύχτας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, ο οποίος πιθανότατα θα σας υποβάλει σε πλήρη οφθαλμολογικό έλεγχο. Μην τους χρησιμοποιήσετε αν είστε διαβητικοί ή υποφέρετε από οφθαλμική ξηρότητα. Τηρείτε τους κανόνες υγιεινής, δηλαδή πλένετε καλά τα χέρια σας πριν τους φορέσετε, και καθαρίζετέ τους τακτικά με τα κατάλληλα υγρά.
Πόσο κοστίζουν Από 600 €, ενώ η διάρκεια ζωής τους κυμαίνεται από 12 έως 18 μήνες.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τον δρ. Γιώργο Η. Γουδέβενο, D.N., P.T., M.T., ειδικό φυσικοθεραπευτή,
τον κ. Γιάννη Κότσιρα, χειρουργό-οφθαλμίατρο, επιμελητή Α΄ στην Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», και τη δρ. Παρασκευή Παπαδοπούλου-Παλαιολόγου, δερματολόγο-αφροδισιολόγο.