Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 4 αχλάδια
  • 80 γρ. μέλι
  • 1½ φλιτζάνι λευκό γλυκό κρασί
  • Φλούδα 1 πορτοκαλιού
  • 6 στήμονες σαφράν
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό

Γενικά
120 Θερμίδες η σκέτη μερίδα

156 Θερμίδες με γιαούρτι

Εκτέλεση
Βάζετε το νερό σε ένα μπολ, προσθέτετε το σαφράν και το αφήνετε 10 λεπτά να μαλακώσει. Μετά, βράζετε για 10 λεπτά σε ένα βαθύ τηγάνι το νερό στο οποίο έχετε μουλιάσει το σαφράν, το κρασί, το μέλι, τη φλούδα του πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά. Προσθέτετε ολόκληρα τα αχλάδια (καθαρισμένα από τη φλούδα και από τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο), χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και τα αφήνετε να βράσουν 10-15 λεπτά. Σερβίρετε κάθε αχλάδι σκέτο ή με 2 κουταλιές γιαούρτι (2% λιπαρά).

Γνώμες
Πρόκειται για ένα χορταστικό, αλλά «αθώο» από πλευράς θερμίδων γλυκό πειρασμό, καθώς δεν περιέχει λίπη αλλά μόνο φυσικά σάκχαρα. Επίσης, περιέχει αντιοξειδωτικά, αμινοξέα, ριβοφλαβίνη και μαγνήσιο.