Ακόμα μία έρευνα δείχνει την αντικαρκινική δράση του τσαγιού, το οποίο συχνά εμφανίζεται πια στις ειδήσεις ως πηγή σημαντικών αντιοξειδωτικών στοιχείων. Η τελευταία έρευνα έδειξε ότι μια από τις κατεχίνες του πράσινου τσαγιού, η επιγαλλοκατεχίνη, μπορεί να βοηθά σημαντικά στα πρώτα στάδια της συνηθέστερης μορφής λευχαιμίας που απασχολεί τον κόσμο.

Η κατεχίνη αυτή έχει διερευνηθεί ξανά για την αντικαρκινική της δράση. Προ πενταετίας είχε βρεθεί ότι μάλλον βοηθά και στον καρκίνο του προστάτη. Τότε είχε χορηγηθεί προληπτικά σε άνδρες με προκαρκινικά κύτταρα στον προστάτη τους και είχε διαπιστωθεί ότι στο 90% από αυτούς ανέστειλε την εκδήλωση της νόσου –τα προκαρκινικά κύτταρα δηλαδή δεν μεταβλήθηκαν σε καρκινικά τουλάχιστον στο διάστημα του ενός έτους που είχε διαρκέσει τότε η μελέτη. Είχε γίνει συγκεκριμένα σε περίπου 30 άνδρες. Τώρα στην έρευνα για τη λευχαιμία, η επιγαλλοκατεχίνη δόθηκε σε 42 ασθενείς που είχαν λευχαιμία στο πρώτο στάδιο και διαπιστώθηκε ότι στα 2/3 από αυτούς μειώθηκαν σημαντικά τα λευχαιμικά κύτταρα στο αίμα τους και ότι η κακοήθειά τους δεν επεκτάθηκε περισσότερο.

Οι κατεχίνες του πράσινου τσαγιού γενικά διερευνώνται ως αντικαρκινικές επειδή έχει διαπιστωθεί ότι οι πληθυσμοί που καταναλώνουν πολύ πράσινο τσάι (κυρίως ασιατικοί) παρουσιάζουν μικρότερα ποσοστά σε κάποιες κακοήθεια σε σύγκριση με λαούς που δεν συνηθίζουν το συγκεκριμένο αφέψημα. Οι Ασιάτες πίνουν το πράσινο τσάι κυριολεκτικά όπως εμείς πίνουμε το νερό –ετοιμάζουν κάθε πρωί το αφέψημα της ημέρας, το βάζουν σε μια μεγάλα κανάτα και κάθε τόσο πίνουν από εκεί ένα μικρό ποτηράκι.

Διαβάστε ακόμα:
Τσάι κατά καρκίνου του πνεύμονα
http://www.vita.gr/html/ent/750/ent.10750.asp

Πράσινο τσάι για τον καρκίνο
http://www.vita.gr/html/ent/187/ent.10187.asp

Σπρέι τσαγιού προστατεύει το δέρμα
http://www.vita.gr/html/ent/869/ent.9869.asp

Αρσενικό κατά λευχαιμίας
http://www.vita.gr/html/ent/318/ent.11318.asp

Φυσικό stop στη λευχαιμία
http://www.vita.gr/html/ent/869/ent.10869.asp