Αισιόδοξα αποτελέσματα έχουμε από νεότερη έρευνα για τους πολύποδες αλλά και τον καρκίνο του εντέρου. Η έρευνα έδειξε ότι τα ωμέγα -3 λιπαρά οξέα (π.χ. του ψαριού) αναστέλλουν την ανάπτυξη προκαρκινικών πολυπόδων στο έντερο και πολλές φορές συρρικνώνουν τις διαστάσεις των ήδη υπαρχόντων πολυπόδων. Στην έρευνα οι ειδικοί χορηγούσαν στους ασθενείς ωμέγα-τρία σε μορφή χαπιών. Αν θέλετε να βρείτε ωμέγα τρία σε ψάρια, θα τα βρείτε σε πολλά, μεταξύ των οποίων και τα εξής:

*Στο σολομό και στις αντσούγιες θα βρείτε περίπου 2 γραμμάρια θετικών λιπαρών ανά 100 γραμμάρια τροφίμου.

*Στον κολιό (π.χ. σε ένα ψάρι των 100 γραμμαρίων) θα βρείτε 1,2 γραμμάρια καλών λιπαρών οξέων και σε μια πέστροφα ίδιου βάρους θα βρείτε κατά μέσο όρο 0,94 γραμμάρια των ίδιων λιπαρών.

Οι νέες τάσεις για τα ωμέγα τρία λιπαρά είναι λίγο μπερδεμένες ως προς τη συνιστώμενη δόση. Οι περισσότεροι ειδικοί δηλαδή συνιστούν γύρω στα 200-300 mg την ημέρα ως μίνιμουμ για τους ενηλίκους αλλά πολλοί (π.χ. οι Αυστραλοί) θεωρούν καλύτερο να προσλαμβάνουμε 500 mg και αν είμαστε καρδιοπαθείς, να προσλαμβάνουμε πάνω από 1-2 γραμμάρια, (οι τελευταίοι όμως όχι χωρίς ιατρική παρακολούθηση σε περίπτωση που παίρνουμε συμπλήρωμα.). Γενικά πάντως ο βασικός κίνδυνος από τα πολύ λιπαρά ψάρια είναι να πάρουμε περισσότερους ρύπους από το μέσο όρο, επειδή γενικά στο λίπος ψαριών (ή και των ζώων της ξηράς) συσσωρεύονται περισσότεροι ρύποι από όσοι στο κρέας.