Με αφορμή πολλά από τα ερωτήματα σας και καθότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, θα ήθελα να συζητήσουμε για το πώς θα βγούμε στην παραλία.

Ξέρω ότι μπορεί να γίνομαι βαρετός, αλλά ο πιο σίγουρος τρόπος για να χάσει κάποιος γρήγορα κιλά και να φτιάξει το σώμα του για το καλοκαίρι, είναι να το έχει ως τρόπο ζωής. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να χάσεις γρήγορα κιλά και να μην τα βάλεις εξίσου γρήγορα. Δεν υπάρχει λύση για την κυτταρίτιδα που να την διώχνει αμέσως και να μην απειλεί την υγεία μας καθώς πολλά φαρμακευτικά σκευάσματα που μπορεί να έχετε ακούσει πειράζουν τα νεφρά ή και το συκώτι.

Η μόνη λύση είναι να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας και στη συνέχεια να τον διατηρήσουμε. Μην ξεχνάτε επίσης, ειδικά οι γυναίκες, ότι η κυτταρίτιδα είναι θέμα οργανισμού. Υπάρχουν γυναίκες που τρώνε ότι θέλουν, δεν ασκούνται καθόλου και δεν έχουν ίχνος κυτταρίτιδας. Επίσης υπάρχουν άνθρωποι που τρώνε ότι περνά από το μυαλό τους σε οποιαδήποτε ποσότητα και δεν βάζουν ούτε γραμμάριο. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ αποτελούν την εξαίρεση που πάντα επιβεβαιώνει τον κανόνα. ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ πρέπει να προσπαθήσουμε και η προσπάθεια απαιτεί θέληση και υπομονή. Υπομονή γιατί τα αποτελέσματα θέλουν χρόνο, αλλά μένουν. Και θέληση γιατί όταν η παρέα μας απολαμβάνει ένα γευστικότατο αλλά παχυντικό φαγητό η γλυκό εμείς πρέπει να μένουμε στις ποσότητες και το είδος της τροφής που μας επιτρέπει ο μεταβολισμός μας.

Πάρτε λοιπόν απόφαση να διατηρήσετε την άσκηση που σας αρέσει για όλη σας τη ζωή και να προσέχετε την διατροφή σας όλο τον χρόνο. Έτσι θα μπορείτε να πείτε «όταν θα θέλω να χάσω κιλά για να βγω στην παραλία, θα εφαρμόσω ένα έκτακτο πρόγραμμα γυμναστικής και διατροφής και θα πετύχω το στόχο μου σε 10 μέρες».

Σημαντικό πλεονέκτημα αυτού του τρόπου είναι και το ότι δεν θα επιβαρύνετε απότομα τον οργανισμό σας. Αν ξαφνικά κάνετε ένα γρήγορο και επίπονο πρόγραμμα γυμναστικής που είναι φτιαγμένο γι’ αυτούς που αθλούνται όλο το χρόνο και εσείς το χρησιμοποιήσετε χωρίς προηγούμενη δραστηριότητα, είναι πολύ πιθανή και οι τραυματισμοί και οι επιπλοκές. Η γυμναστική από τη φύση της καταπονεί τον οργανισμό. Όταν αυτό γίνεται απότομα αρθρώσεις και μύες δεν αντέχουν το απότομο φορτίο και τραυματίζονται. Έτσι αντί να χαρείτε τις διακοπές σας, καταλήγετε στο κρεβάτι ακίνητοι και βάζετε και τα λίγα κιλά που είχατε χάσει στην προσπάθειά σας.

Συνοψίζοντας οι λέξεις αδυνάτισμα και γρήγορο δεν συνυπάρχουν. Βάλτε στόχο φέτος το καλοκαίρι για το πώς θέλετε να δείχνετε το επόμενο και μετά κάντε το ίδιο για του χρόνου. Έτσι πάντα θα είστε έτοιμοι και έτοιμες να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας για αποτελέσματα της τελευταίας στιγμής. Θέλουν δηλαδή και τα «στιγμιαία αποτελέσματα» την προεργασία τους. Όπως οι αθλητές που όλο το χρόνο προπονούνται για έναν αγώνα στο τέλος και τις τελευταίες μέρες κάνουν «φορμάρισμα» για να αποδώσει η δουλειά που έκαναν όλη τη σεζόν, έτσι και το σώμα μας ανταποκρίνεται πολύ καλύτερες στο έκτακτο φορμάρισμα όταν έχει προηγηθεί μια συνεπής ήπια αλλά σταθερή προσπάθεια

ΚΑΛΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ