Βρετανική έρευνα έδειξε ότι 47% των γυναικών θεωρεί πως η μεγαλύτερη ψυχολογική πίεση που αισθάνονται οι γυναίκες είναι η «ανάγκη» να δείχνουν ελκυστικές. Η έρευνα αυτή έγινε βασικά με άλλο στόχο και διερευνούσε το λόγο για τον οποίο μια γυναίκα στρέφεται στο αλκοόλ, όμως το συμπέρασμα που βγήκε παρεμπιπτόντως για το άγχος της ομορφιάς αφορά περισσότερο τη μέση Ελληνίδα –δεν πίνει συνήθως όσο η μέση Αγγλίδα, οπότε την ενδιαφέρει λιγότερο η έρευνα για το αλκοόλ. Γενικά πάντως τα ευρήματα μας ενδιαφέρουν έμμεσα όλους και όλες, γιατί δείχνουν ότι το άγχος να αρέσουμε ίσως μας οδηγεί πιο συχνά από όσο νομίζουμε σε διάφορες «συνήθειες» (ποτό, κάπνισμα, φαγητό κ.λπ.)

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι η εικόνα της γυναίκας από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πιέζει έμμεσα (ειδικά τα κορίτσια στην εφηβεία) να καταφεύγουν συχνά σε καταστροφικές δίαιτες.

Διεθνώς αναπτύσσεται μάλιστα ένα κίνημα κατά της «υπερ-ωραιοποίησης» που ενδιαφέρει πολύ άνδρες και γυναίκες –κυρίως γυναίκες πάντως- και για το οποίο μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο σάιτ του Girlguiding. Το κίνημα αυτό απαιτεί να μη γίνεται ρετούς στις φωτογραφίες διασημοτήτων ή όταν μια φωτογραφία είναι «πειραγμένη» αυτό να σημειώνεται τουλάχιστον σε εμφανές σημείο της. Στόχος είναι ουσιαστικά να πάψει η περεταίρω «ωραιοποίηση» των φωτογραφιών των ήδη απίστευτα ωραίων και καλλίγραμμων μοντέλων ή ηθοποιών, γιατί αυτό αγχώνει το μέσο κορίτσι και τη μέση γυναίκα πολύ περισσότερο από όσο αντέχει. Θέλουν δηλαδή οι «κινηματίες» να μη γίνεται ρετούς ώστε να μοιάζει λεπτότερη μια ηθοποιός που έβαλε 3-4 κιλά ή να καλύπτονται με επεξεργασία της φωτογραφίας οι ρυτίδες της.