Υλικά

  • 8 αρνίσια μπριζολάκια
  • 4 μεγάλα ή 6 μικρά κρεμμύδια (κατά προτίμηση κόκκινα, κομμένα σε φέτες)
  • 2 κλωναράκια φρέσκια μαντζουράνα ή ρίγανη
  • 2 κλωναράκια θυμάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 2 κουταλιές κόκκινο ξίδι από κρασί
  • 1½ κουταλιά ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Γενικά
Θρεπτικά στοιχεία ανά μερίδα

361 θερμίδες

22,1 γρ. λιπαρά

103,7 mg χοληστερίνη

0,72 γρ. φυτικές ίνες

Εκτέλεση
Χρόνος προετοιμασίας: 15′



Χρόνος μαγειρέματος: 40′


1. Πλένετε τα μπριζολάκια καλά, τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε ένα μπολ. Τα αλείφετε με 1/2 κουταλιά από το ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με το σκόρδο και τη μαντζουράνα ή τη ρίγανη. Κατόπιν, τα σκεπάζετε με ένα αλουμινόχαρτο και τα διατηρείτε για λίγο στο ψυγείο.


2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190° C. Στρώνετε σε ένα ταψάκι ένα λαδόχαρτο και απλώνετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το θυμάρι, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 15΄, κατόπιν βγάζετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15΄, μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν.


3. Προθερμαίνετε το γκριλ, αλατοπιπερώνετε τα μπριζολάκια και τα ψήνετε για 4-6΄ από κάθε πλευρά, ανάλογα, βέβαια, και με το πόσο καλοψημένα τα θέλετε. Στη συνέχεια, τα σερβίρετε ζεστά με τα ψητά κρεμμύδια.

Μερίδες
για 4 μερίδες

Συμβουλές
Για να αποφύγετε τα δάκρυα όταν καθαρίζετε τα κρεμμύδια, βάλτε τα λίγο πριν στην κατάψυξη ή καθαρίστε τα κάτω από τρεχούμενο νερό.