Έρευνα που συσχετίζει την άθληση (και το περπάτημα) με την υγεία, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «International Journal of Clinical Practice», εξέτασε 40 ανάλογες μελέτες της τελευταίας πενταετίας και κατέληξε στο εξής συμπέρασμα:

*Με 150 λεπτά γυμναστήριο την εβδομάδα ή με ζωηρό περπάτημα 30 λεπτών κάθε μέρα, μπορούμε να απομακρύνουμε τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών και σοβαρών παθήσεων.

Ανάμεσα στις παθήσεις που απομακρύνει η άθληση και που τις σημειώνει με έμφαση η επικεφαλής της έρευνας, φυσικοθεραπεύτρια Λέσλι Άλφορντ, είναι ο καρκίνος του εντέρου, η καρδιοπάθεια, ο διαβήτης, η οστεοπόρωση, το εγκεφαλικό επεισόδιο, η άνοια, ο καρκίνος του μαστού, η κατάθλιψη, οι αγχώδεις διαταραχές κ.ά. Η ίδια σχολίασε σε βρετανικές εφημερίδες ότι «δύο αποφάσεις είναι τελικά τόσο σημαντικές για την αποτροπή σοβαρών ασθενειών. Η μία είναι το να μην καπνίζουμε και η άλλη το να αθλούμαστε συστηματικά». Επίσης, σύμφωνα με όσα έδειξε η έρευνά της, σημαντικό είναι και να τρώμε υγιεινά, όπως και το να διατηρούμε το Δείκτη Μάζας του Σώματός μας κάτω του 25.