Βρετανοί ειδικοί συνιστούν ως θεραπεία τη βόλτα σε χώρους με πολύ πράσινο (στην εξοχή ή σε άλσος, αν ζείτε σε πόλη) και μάλιστα επεξεργάζονται λεπτομερώς τη «συνταγή» τους σε συνέδριο που πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες στο Aberystwyth της Μ. Βρετανίας.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί θεωρούν ότι οι περίπατοι στο δάσος και σε περιοχές με αρκετό πράσινο αποτελούν ένα είδος πάμφθηνης και αποτελεσματικής φυσικής θεραπείας για μια σειρά από παθήσεις, με κυριότερα οφέλη σε όσους η ασθένειά τους πυροδοτείται από το στρες ή την παχυσαρκία. Οι έρευνες που παραθέτουν σχετικά δείχνουν ότι η επαφή με τη φύση μειώνει σημαντικά όχι μόνο το πάχος και το άγχος, αλλά και την υπέρταση, τα επεισόδια ταχυπαλμίας, τη μυϊκή δυσλειτουργία κ.ά. Επίσης, άλλες έρευνες συσχετίζουν τη φυσική ζωή ή έστω τη στενή επαφή με τη φύση με μείωση του κινδύνου καρκινογένεσης, αλλά και με λιγότερες πτώσεις, ειδικά στους ηλικιωμένους.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι η βόλτα στο δάσος ή στο άλσος είναι φθηνότερη, αλλά και πιο υγιεινή εντέλει, από μία ώρα στο γυμναστήριο. Πιστεύουν, μάλιστα, ότι οι οικογενειακοί γιατροί πρέπει να «συνταγογραφούν» πλέον στους ασθενείς τους αυτό τον περίπατο στη φύση, με την ίδια συχνότητα που συνιστούν να μην καπνίζουμε και να προσέχουμε τη διατροφή μας.