Μικρόβιο απειλεί θανάσιμα το θρυλικό υπερωκεάνιο, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών. Συγκεκριμένα, ερευνητές πιστεύουν ότι μέσα σε 15 χρόνια οι μικροοργανισμοί θα έχουν διαλύσει σχεδόν τελείως το «κουφάρι» του Τιτανικού στα βάθη του Ατλαντικού.

Οι επιστήμονες αναφέρουν σε σχετική έρευνα ότι ένας μικροοργανισμός κατατρώει κυριολεκτικά τη σκουριά και το σίδηρο του πλοίου. Πρόκειται, μάλιστα, για «λαίμαργο» μικρόβιο, γιατί κατατρώει το σκάφος με μεγάλη ταχύτητα.

«Εντοπίσαμε το μικροοργανισμό αναλύοντας το DNA του», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας Ενριέτα Μαν και προσέθεσε: «Ο Τιτανικός άντεξε 100 χρόνια στο βυθό, αλλά τελικά, εξαιτίας αυτού του μικροοργανισμού, από αυτό το τεράστιο και ιστορικό υπερωκεάνιο σε 15 χρόνια θα έχει απομείνει στον πυθμένα απλώς ένας μεγάλος λεκές από σκουριά. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να σώσουμε το πλοίο, γιατί βρίσκεται σε βάθος περίπου 4 χιλιομέτρων και το μικρόβιο έχει εδραιωθεί στη σκουριά του εδώ και πολλές δεκαετίες».

Υπενθυμίζουμε ότι όταν ο Τιτανικός συγκρούστηκε με παγόβουνο και βούλιαξε κατά το παρθενικό του ταξίδι στο βόρειο Ατλαντικό, πνίγηκαν περισσότερο από 1.500 άνθρωποι – επιβάτες και πλήρωμα.