Οι πολυφαινόλες της σοκολάτας μάς προσφέρουν περισσότερα αντιοξειδωτικά και από τα φρούτα, υποστηρίζει έρευνα που δημοσιεύεται στην αμερικανική επιθεώρηση «Chemistry Central Journal». Στα πειράματά τους, οι ερευνητές συνέκριναν μία μερίδα σοκολάτας και μία μερίδα βατόμουρων, ροδιών και χυμών φρούτων. Το πόρισμα ήταν ότι οι σοκολάτες είχαν περισσότερα αντιοξειδωτικά.!

Εντούτοις, αν και τα οφέλη με τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά από το κακάο ή τη σοκολάτα, όταν πρόκειται για ζεστό ρόφημα η έρευνα έδειξε ότι αλλάζουν κάποια πράγματα, γιατί πιθανόν η επεξεργασία (κυρίως η θερμική) εξαφανίζει αρκετά αντιοξειδωτικά, όπως είπε η επικεφαλής της έρευνα δρ. Debra Miller.

Μην ξεχνάτε, επίσης, το βασικό μειονέκτημα της σοκολάτας – και για την υγεία και για τη σιλουέτα. Είναι γλύκισμα με πολλές θερμίδες και λίπος. Το λίπος και η ζάχαρη δεν βοηθούν ούτε το δέρμα ούτε την υγεία. Αν αρχίσετε να τρώτε σοκολάτες χωρίς ζάχαρη, διαβάστε ποια γλυκαντική χρησιμοποιείται. Πολλές γλυκαντικές ουσίες προκαλούν υπερδραστηριότητα στο έντερο – έως και διάρροια, αν φάτε μεγάλες ποσότητες.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: