Πριν από λίγα χρόνια…

Πότε θα βάψεις τα μαλλιά σου; Έχουν αρχίσει να βγαίνουν άσπρες τρίχες, με ρώτησε προβληματισμένη η φίλη μου, η Ε. Την κοίταξα βαριεστημένα. Ομολογώ ότι απεχθάνομαι τη διαδικασία της βαφής. Όχι μόνο γιατί είμαι αδέξια – τουλάχιστον αυτή τη δικαιολογία λέω στον εαυτό μου για να αποφύγω αυτήν την αγγαρεία- αλλά γιατί πρέπει να την επαναλαμβάνω σχεδόν κάθε μήνα. Έτσι, το θέμα βαφή το είχα καταχωνιάσει στο πίσω μέρος του μυαλού μου με το ταμπελάκι «αναβάλλεται επ’ αόριστον».

Χθες, Τρίτη, 8/2, 12.00 μ.μ.

Σε μια αίθουσα εκδήλωσης, κάπου στα Πετράλωνα, κοιτάω τη φωτογραφία της Evangeline Lilly και αρχίζω να σκέφτομαι σοβαρά να βάψω τα μαλλιά μου. Όχι, δεν τρελάθηκα ξαφνικά και όχι, δεν έχω κρίση ταυτότητας. Απλά η λαχταριστή μους Sublime Mousse, της L’Oreal Paris μου κίνησε την περιέργεια. Και εξηγούμαι: Είναι αφρός-βαφή που τον απλώνεις στα μαλλιά σου όπως το σαμπουάν, κάνεις ένα ελαφρύ μασάζ για να πάει παντού, περιμένεις λίγο και βουαλά, το καινούριο, ομοιόμορφο και λαμπερό χρώμα μαλλιών σου, χωρίς να έχεις ταλαιπωρηθεί κα-θό-λου. Στα έξτρα πλεονεκτήματά της είναι το φρουτώδες άρωμά της, η πολύ καλή τιμή της (9,50 Ε) και φυσικά ότι καλύπτει τα λευκά. Θα κάνω υπομονή μέχρι τις αρχές Μαρτίου που θα κυκλοφορήσει στην αγορά.

(Ποιος θα το πίστευε ότι τώρα ανυπομονώ να βάψω τα μαλλιά μου; Σίγουρα πάντως, όχι οι φίλες μου.)



Q& Α

O Christophe Robin, διάσημος εξπέρ στις βαφές και hair colorist της LOreal Paris μας διαφωτίζει:

Πού απευθύνεται η Sublime Mousse;

«Επειδή είναι πολύ εύκολη στη χρήση, είναι ιδανική για νέες γυναίκες που θέλουν να δοκιμάσουν μία νέα απόχρωση ή να κάνουν απλώς reflets. Επίσης, δεδομένου ότι η Sublime Mousse καλύπτει τα λευκά μαλλιά, θα προσελκύσει και γυναίκες που έχουν λευκά μαλλιά.»

Σε πόσες αποχρώσεις κυκλοφορεί;

«Κυκλοφορεί με μια γκάμα 10 nude (δηλαδή φυσικών) χρωμάτων με πολύ διακριτικά reflets, όπως το nude στο μακιγιάζ. Συνδυάζει τις πιο φυσικές αποχρώσεις με τα χρώματα που είναι της μόδας αυτή τη στιγμή.»

Ποιες είναι οι αγαπημένες σας αποχρώσεις;

«Υπάρχουν τρεις: το 41, ένα ψυχρό καστανό που δεν βγάζει καθόλου πορτοκαλί, αλλά έχει τα reflets που δίνουν λάμψη στις καστανές. Το 20, ένα βαθύ, ψυχρό μαύρο που είναι εξίσου κομψό όσο το περιβόητο little black dress, και το 62, ιδανικό για τις γυναίκες που το φυσικό τους χρώμα είναι λίγο θαμπό. Το 62 φωτίζει τα μαλλιά με διακριτικά χρυσά reflets που δεν κιτρινίζουν.»