Διάσπαρτα χαρτομάντηλα πάνω στο κρεβάτι, πάπλωμα (και κουβέρτα παρακαλώ), θέρμανση στο φουλ, laptop και…εγώ. Άρρωστη για άλλη μια φορά. Ούτε δυο μήνες δεν έχουν περάσει από τότε που άρπαξα ένα βαρβάτο κρύωμα που με ταλαιπώρησε ουκ ολίγες μέρες και να, που πάλι την «πάτησα». Τις πταίει; Ήμουν σίγουρη ότι έχω αποκτήσει αρκετά αντισώματα και ότι ο οργανισμός μου είναι πολύ δυνατός αλλά μάλλον λογάριασα χωρίς τον ξενοδόχο (aka το ανοσοποιητικό μου σύστημα), ο οποίος έλειπε διακοπές όταν εισέβαλλαν τα μικρόβια της γρίπης.

Σερφάροντας λοιπόν στο internet, αφού δεν είχα δυνάμεις να κάνω οτιδήποτε άλλο, ανακάλυψα αυτό το φυτικό συμπλήρωμα διατροφής:



Λέγεται Omanitus και προστατεύει από το κρυολόγημα, καταστάσεις πτώσης ανοσοποιητικής λειτουργίας (αυτό που έχω εγώ), λευκοπενία, λοίμωξη από τον ιό του απλού έρπη, ιό Epstein-Barr κ.α. ενώ παράλληλα έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, άρα κάνει καλό και στην επιδερμίδα. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια δηλαδή! Το κύριο συστατικό του είναι ένα είδος μανιταριού, το Ganoderma lucidum (ή Reishi ή Ling Zhi). Τα εκχυλίσματά του είναι τα πιο δραστικά συστατικά που βοηθούν το ανοσοποιητικό να παραμένει υγιές και ενεργό. (Γιατί να μην το ανακαλύψω νωρίτερα;)

Ευελπιστώ να νιώσω καλύτερα αύριο για να πάω στο φαρμακείο να το αγοράσω. Ελπίζω μόνο να μην είναι κλειστό λόγω απεργίας πάλι…

Κι επειδή είμαι λάτρης των μανιταριών, λέω να φτιάξω αυτήν τη θρεπτική και πεντανόστιμη συνταγή που βρήκα στο Vita Iανουαρίου. Κάντε την κι εσείς!

Νούντλς με μανιτάρια και σολομό

Υλικά για 4 άτομα
150 γρ. νούντλς
2 κουταλιές σισαμέλαιο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Λίγο τζίντζερ (1 φέτα ενός cm) καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 φέτες φιλέτα σολομού
150 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
½ μικρό κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σος σόγιας
2 κουταλιές λικέρ τσέρι
150 γρ. βρασμένα κάστανα κομμένα σε κομμάτια

Εκτέλεση

1. Μαγειρεύετε τα νούντλς σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζετε και πασπαλίζετε με 1 κουταλιά σισαμέλαιο.

2. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή ένα γουόκ. Ρίχνετε 2 κουταλιές νερό, τα κρεμμυδάκια, το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγειρεύετε για 1 λεπτό.

3. Προσθέτετε το σολομό και 1 κουταλιά νερό και σοτάρετε για 5 λεπτά μέχρι ο σολομός να ψηθεί, να μαλακώσει και να κόβεται σε κομμάτια. Αφαιρείτε το σολομό και τον αφήνετε για λίγο στην άκρη. Στο τηγάνι προσθέτετε τα μανιτάρια, το λάχανο, 2 κουταλιές νερό και σοτάρετε το πολύ για 5 λεπτά.

4. Ξαναβάζετε το σολομό στο τηγάνι με τα νούντλς, τη σος σόγιας, το τσέρι και τα κομμένα κάστανα. Σοτάρετε για 2 λεπτά. Ρίχνετε και τη άλλη κουταλιά σισαμέλαιο και σερβίρετε αμέσως.