Χαλβάς σιμιγδαλένιος!!!
Ένα γλυκό εύκολο, γρήγορο και αυτές τις μέρες (λόγω νηστειών) πολυσυζητημένος… Και, όμως, μπορούμε όλοι να τον γευόμαστε χωρίς ιδιαίτερες τύψεις (τόσο όσον αφορά την υγεία μας όσο και τη σιλουέτα μας), αν κάνουμε κάποιες μικρές αλλαγές στη συνταγή που ήδη έχουμε ή που μπορούμε να βρούμε ακόμα και επάνω στη συσκευασία του σιμιγδαλιού (του χονδρού κατά προτίμηση).Αρχικά μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρυσταλλική λευκή ζάχαρη με καστανή και στη συνέχεια να ελαττώσουμε στο μισό την ποσότητα της ζάχαρης. Προσοχή όμως: Προσθέτουμε την ανάλογη ποσότητα ζάχαρης, που αφαιρέσαμε, σε νερό. Για κάτι λίγο διαφορετικό και ιδιαίτερα για τους λάτρεις της σοκολάτας, μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένη σοκολάτα υγείας ή και να περιχύσουμε τον χαλβά μας με λιωμένη σοκολάτα. Ένα γλυκό των ημερών, με λιγότερες θερμίδες και παρουσιασμένο λίγο διαφορετικά!Δημιουργείστε το!!
Χαλβάς, ο παρεξηγημένος
Από τη κα. Στύλια Καραντζή, Σεφ - Ζαχαροπλάστη και Καθηγήτρια Ζαχαροπλαστικής Τέχνης.