Bazaar

Αγώνας κατά του AIDS

Το μη κερδοσκοπικό σωματείο για την υποστήριξη ατόμων με HIV/AIDS «Κέντρο Ζωής» διοργανώνει Bazaar το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου. Ενημερωθείτε, βοηθήστε όσους έχουν ανάγκη και παράλληλα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία επώνυμων προϊόντων σε τιμές κόστους, προσφορά ελληνικών και ξένων οίκων, όπως οι Lakis Gavalas.LAK, D&G, Moschino, Burberry, Bluemarine.
Info: Δραγούμη & Διοχάρους 9, Ιλίσια (πίσω από το Ηilton), τηλ.: 210-72.57.617. www.kentrozois.gr. Ώρες λειτουργίας: 10.00-19.00.
Ψυχική Υγεία

Νέες μορφές παιδικής και εφηβικής κακοποίησης

Στις 16-18 Μαΐου (9.00-21.00) θα πραγματοποιηθεί το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο της «Ομπρέλα» (Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Πρόληψης της Σεξουαλικής Κακοποίησης) με θέμα «Νέες Μορφές Παιδικής και Εφηβικής Κακοποίησης», στο Αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη για το κοινό.
Info: Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι.
«Ομπρέλα», Ερυφίλης 2, τηλ.: 210-72.90.496, www.obrela.gr.

Μορφωτικές εκδηλώσεις

Το Ινστιτούτο Βιολογικών Ερευνών και Βιοτεχνολογίας του ΕΙΕ, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ), σας καλεί στον Z΄ Κύκλο Ομιλιών με τίτλο «Ψυχική Υγεία: Σύγχρονες προσεγγίσεις – Προβληματισμοί», που θα πραγματοποιηθεί από τις 17/05 μέχρι τις 07/06, δίνοντας έμφαση σε θέματα που αφορούν τους νέους και τα παιδιά. Παράλληλα, στο χώρο του Ιδρύματος θα εκτεθούν έργα ζωγραφικής και καλλιτεχνικής φωτογραφίας των μελών της Ειδικής Μονάδας Αποκατάστασης και Επαγγελματικής Επανένταξης του ΕΠΙΨΥ.
Info: Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας», Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα (στάση Μετρό «Ευαγγελισμός»), τηλ.: 210-72.73.501 και 516. www.eie.gr/epistimiskoinonia/openscience-gr-general.html. Ώρα έναρξης 19.30. Είσοδος Ελεύθερη.
Fair Trade

Δίκαιο Εμπόριο

Με το σύνθημα «Trade for People, Fair Trade your World» («Εμπόριο για τους ανθρώπους- Ένα Δίκαιο Εμπόριο για τον κόσμο μας»), χιλιάδες άτομα σε όλο τον κόσμο, το Σάββατο 14 Μαΐου, θα στηρίζουν την Παγκόσμια Ημέρα Δίκαιου και Αλληλέγγυου Εμπορίου. Η «Fair Trade Hellas» σάς καλεί στις 14 & 15 Μαΐου να πάρετε μέρος στις εκδηλώσεις που διοργανώνει (καλοκαιρινό της bazaar, συναυλία, προβολή μουσικού ντοκιμαντέρ κλπ.).
Info: «Fair Trade Hellas», Βεΐκου 2, Ακρόπολη, τηλ.: 210-36.14.070, www.fairtrade.gr .
Πολιτισμός

Μέρα & νύχτα μουσείων

Το Σάββατο 14 Μαΐου είναι η Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων. Έτσι, από τη δύση του ήλιου μέχρι τα μεσάνυχτα μπορείτε να επισκεφτείτε τα μουσεία της πόλης σας που συμμετέχουν και να απολαύσετε το φεγγάρι και τις εκδηλώσεις τους δωρεάν. Επιπλέον, την Τετάρτη 18 Μαΐου γιορτάζεται η Διεθνής Μέρα Μουσείων με πλήθος εκδηλώσεων σε αρκετά μουσεία.
Info: Στην Αθήνα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, το Ίδρυμα Ευγενίδου, το Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας-Κέντρο «ΓΑΙΑ», το Μουσείο Ηρακλειδών και ο «Ελληνικός Κόσμος».
Φεστιβάλ αγροτικών προϊόντων

Agro Quality Festival

Στις 13, 14 & 15 Μαΐου η ελληνική ύπαιθρος έρχεται στο κέντρο της Αθήνας. Ταξιδέψτε στο Παραδοσιακό Χωριό, γνωρίστε πιστοποιημένα και παραδοσιακά προϊόντα, ενημερωθείτε για τις ευεργετικές τους ιδιότητες, γευτείτε μοναδικές συνταγές, παρακολουθήστε τη λειτουργία ενός παραδοσιακού ελληνικού χωριού, γνωρίστε στα παιδιά σας παιχνίδια που χάνονται και διασκεδάστε με μουσικοχορευτικές παραστάσεις.
Info: «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι. Πληροφορίες: Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού, Ιπποκράτους 2, Αθήνα, τηλ.: 210-36.10.265 και 36.22.205. www.agroqualityfestival.gr/
Θέατρο

«Ντε Σαντ. Στη Ζυστίν»

Η προκλητική, ακραία και σατανική Μαντάμ Ντελμόνζ «συναντά» και πάλι την αθώα Ζυστίν. Η απολαυστική μαύρη κωμωδία του Cezaris Grauzinis, βασισμένη στο «La Nouvelle Justine» και άλλα έργα του Μαρκήσιου Ντε Σαντ, αποτελεί μια «σκανδαλιστική» πρόταση για να περάσετε το βράδυ σας. Απολαύστε μια μοναδική αναμέτρηση με τη φιλοσοφία του Μαρκήσιου Ντε Σαντ και μια προκλητική ερμηνεία για 9 ακόμα παραστάσεις μέχρι τις 24 Μαΐου.
Info: Θέατρο «Φούρνος», Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα, τηλ.: 210-64.60.748. Κατάλληλο από 17 ετών. Παραστάσεις: Σάββατο με Τρίτη στις 21.00. Τιμές: 17ευρώ, 12ευρώ (φοιτητικό, νεανικό κάτω των 30 ετών).
Βιβλίο

«Όταν ο νους θεραπεύει το σώμα»

Πώς επηρεάζουν οι εμπειρίες και τα συναισθήματα τη σωματική μας υγεία Μάθιου Μάνινγκ, εκδόσεις Καστανιώτη, 15,98 ευρώ

Το βιβλίο βασίζεται στις εμπειρίες του Μάθιου Μάνινγκ, ενός προικισμένου θεραπευτή που διευθύνει ένα κέντρο στην Αγγλία. Ο συγγραφέας αναφέρεται στη δουλειά που έχει κάνει με χιλιάδες ασθενείς και εξηγεί πώς τα συναισθήματα επηρεάζουν την υγεία μας και τη θεραπευτική διαδικασία. Το βιβλίο περιέχει πραγματικές περιπτώσεις, που μας εμψυχώνουν. Επίσης, θα ανακαλύψουμε πώς ορισμένες σωματικές παθήσεις οφείλονται στην ψυχική μας κατάσταση και πώς αυτό μπορεί να αλλάξει με τη θεραπευτική δύναμη του μυαλού μας.

Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις σχετικά με εκδηλώσεις που συμβαίνουν στην πόλη σας με την ένδειξη «Για τις προτάσεις της εβδομάδας», στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.