Υλικά
- 4 φιλέτα (650 γρ. από μυλοκόπι)
- 100 γρ. μαυρομάτικα
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 λεμόνι (το χυμό του)
- 1σκελίδα σκόρδο 3 αντζούγιες
- Φρέσκο φασκόμηλο
- 12-15 πολύ μικρά παντζάρια χωρίς τα φύλλα τους
- Ξίδι μπαλσάμικο Σκόρδο Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕκτέλεσηΣτεγνώνετε καλά σε απορροφητικό χαρτί τα φιλέτα από το μυλοκόπι και τα πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο να κάψει και τοποθετείτε μέσα το ψάρι. Ψήνετε για 3-4 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.
Στη συνέχεια, βράζετε τα μαυρομάτικα καλά, μέχρι να μαλακώσουν (όχι να λιώσουν) μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Κατόπιν τα στραγγίζετε και τα βάζετε στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μαζί με τις αντζούγιες, το φρέσκο φασκόμηλο, αλάτι, πιπέρι και μετά, σιγά-σιγά, προσθέτετε τόσο λάδι, όσο αφράτος ή σφιχτός θέλετε να βγει ο πουρές.
Τέλος, ετοιμάζετε τα παντζάρια. Τυλίγετε καλά ένα-ένα παντζάρι σε αλουμινόχαρτο, προσθέτοντας λίγο ξίδι και λίγο σκόρδο.
Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί, τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία. Σε μία ώρα περίπου, ανοίγετε τα αλουμινόχαρτα, ρίχνετε αλάτι και λάδι και σερβίρετε .
ΜερίδεςΓια 4 άτομα